Šport
28 ogledov

Nov sistem v Eblu, prvi večni derbi 16. 9.

HDD Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 3:4 Žurnal24 main
V novi sezoni lige Ebel bo zaradi 11 moštev veljal nov tekmovalni sistem. Vseeno slovenskih večnih derbijev ne bo manjkalo: prvi od štirih v prvem delu tekmovanja bo 16. septembra.

V prihajajoči sezoni 2011/12 bo v hokejski ligi Ebel, v kateri nastopata tudi slovenska kluba Acroni Jesenice in Tilia Olimpija, veljal nov tekmovalni sistem. Ker je po sprejemu češkega kluba Znojmo zdaj v ligi neparno število ekip (11), so v vodstvu tekmovanja prilagodili tekmovalni sistem in ga danes uradno predstavili. V rednem delu bodo po novem odigrali 40 kol (vsak z vsakim po dvakrat doma in v gosteh), v vsakem kolu bo ena ekipa prosta. Tekmovanje se bo nadaljevalo z drugim delom, v katerem bo v skupini A šest najboljših po rednem delu, v skupini B pa ekipe od 7. do 11. mesta. V tem delu bodo igrali še po dvokrožnem sistemu.

Najboljše ekipe iz rednega dela bodo v drugi del prinesle bonus točke (v skupini A prvi štiri točke, drugi tri, tretji dve in četrti eno, v skupini B pa prvi tri, drugi dve in tretji eno točko). Po končanem drugem delu tekmovanja se bo začel del na izpadanje s četrtfinalnimi obračuni, kjer se bosta šesterici iz skupine A pridružila še najboljši ekipi skupine B. Od tu naprej bodo igrali po sistemu četrtfinala (1A-2B, 2A-2B, 3A-6A in 4A-5A), polfinala in finala, v katerih bodo igrali na štiri zmage.


Liga Ebel se bo s prvim kolom rednega dela začela 9. septembra, začetek drugega dela bo 22. januarja 2012, četrtfinale se bo začel 19. februarja, polfinale 6. marca, finale pa 22. marca. Zmagovalec bo znan najpozneje 5. aprila, če bo potrebnih sedem tekem. Že v prvem krogu se bosta 9. septembra pomerila prvak iz Celovca in lanski finalist iz Salzburga. Ljubljančani bodo šli najprej v Beljak, Jeseničani pa bodo gostili Madžare. Slovenski derbiji bodo v novi sezoni na sporedu 16. septembra in 20. novembra v Ljubljani ter 21. oktobra in 26. decembra na Jesenicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.