Šport
15 ogledov

Nov teden, nova slovenska zmaga

(Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
Očitno je Šorčeva zmaga prebudila naše igralce, saj je že drugi turnir zapored pripadel slovenskim igralcem, potem ko je bil od vseh nastopajočih najmočnejši in najspretnejši "mgojak" iz Škofij.

Na žalost pa tudi razplet tega že 15. turnirja v tretjem in hkrati zadnjem delu naše Balkan PokerNews lige, ki jo prirejamo v sodelovanju z največjo svetovno spletno poker sobo PokerStars, ni prinesel konca bojem za zadnje tri vstopnice za finalni turnir, temveč je položaj na vrhu lestvice le še bolj zapletel.

Pojdimo lepo po vrsti in tudi tokrat najprej poglejmo zgodbo z našega brezplačnega kvalifikacijskega turnirja, na katerem se je včeraj popoldne udejstvovalo kar 725 tekmovalcev. Kljub velikemu številu nastopajočih in obširnemu slovenskemu kontingentu igralcev pa se tudi ta teden žal nobenemu od naših igralcev ni uspelo dokopati do katere izmed devetih vstopnic za večerni ligaški turnir.

Manj kot 15 minut po koncu kvalifikacijskega turnirja pa je prišel na spored že naš redni ligaški turnir, sicer že 15. po vrsti v tem delu lige, na katerem se je sinoči med seboj udarilo 24 tekmovalcev.

Po odlični predstavi Slovencev prejšnji teden smo bili tokrat priča reprizi te predstave, saj naši igralci tujcem sploh niso pustili blizu, na koncu pa so kar pet od najboljših šestih mest zasedli igralci s sončne strani Alp.

Za zmago sta se na koncu tako pomerila kar dva naša fanta, in sicer »mgojak« iz Škofij ter Mariborčan »annnDi«, krajšo pa je na koncu potegnil slednji, ki je moral po kratkem heads-up obračunu vendarle priznati premoč nasprotniku. V zadnji igri sta oba igralca vse svoje žetone spravila v igro že pred flopom, že od samega začetka pa je bil favorit za zmago »mgojak«, ki je držal v rokah {A-Spades}{5-Hearts}, medtem ko je imel »annnDi« le {8-Clubs}{5-Clubs}. Skupne karte {Q-Hearts}{9-Hearts}{2-Spades}{3-Diamonds}{9-Clubs} so na koncu sicer zgrešile oba igralca, kar pa je bila voda na mlin tekmovalcu iz Škofij, ki se je tako lahko začel veseliti svoje prve ligaške zmage, 25 točk in pripadajočih 108 $ nagrade.

Kot že rečeno, sta do konca lige zdaj le še dva turnirja, stanje pri vrhu lestvice pa je po tem turnirju še bolj odprto kot prej, tako da zdaj vsaka dobljena igra, vsak žeton in vsaka zmaga nekaj šteje, zato nikar ne zamudite naslednjega turnirja v sklopu Balkan PokerNews Lige, ki bo v ponedeljek ob 21:00!

Končni vrstni red vseh dobitnikov točk s pripadajočimi nagradami:

1. mesto: mgojak – 25 točk (108$)
2. mesto: annnDi – 20 točk (72$)
3. mesto: Taipan87 – 18 točk (36$)
4. mesto: xgezix – 16 točk (24$)
5. mesto: surda007 – 14 točk
6. mesto: AZiberna – 13 točk
7. mesto: djonatanbiet – 12 točk
8. mesto: michal_cz_1 – 11 točk
9. mesto: blacjac79 – 10 točk
10. mesto: coinhuszar – 9 točk
11. mesto: deyany – 8 točk
12. mesto: FILIP32 – 7 točk
13. mesto: rizmajer – 6 točk
14. mesto: bajDobry – 5 točk
15. mesto: godi123 – 4 točke
16. mesto: poirot86 – 3 točke
17. mesto: jSorc – 2 točki
18. mesto: pokerjanek – 1 točka

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.