Šport
28 ogledov

Nov težak zalogaj za Celjane

RK Celje Anže Petkovšek
Celjski rokometaši niso imeli veliko časa za objokovanje nedeljskega domačega poraza proti Parižanom, saj jih že drevi čaka zahtevno gostovanje v Kielu.
"Odhajamo na gostovanje k močnemu in renomiranemu nasprotniku THW Kielu, ki je sicer v zadnjem krogu doživel poraz v Veszpremu, a je bil vse srečanje v vodstvu. Krog pred tem so sredi Poljske demolirali Wislo s štirinajst zadetki razlike. Gre za ekipo, ki ve kaj hoče, ki ima izjemno kvalitetne posameznike. Tako kot polovica ekip v naši skupini, si realno želi iti do konca, torej do naslova evropskega prvaka. To samo po sebi pove o kvaliteti nasprotnika in njegovega igralskega kadra. Za nas je ritem precej naporen, vendar to smo si želeli in na nas je, da odigramo zelo zrelo, ponovimo večino detajlov, ki smo jih delali na zadnji tekmi s Parizom, nekaj zadev pa še popravimo, oziroma odpravimo. Predstaviti se moramo z zrelo in pametno igro ter čvrsto obrambo, samo to je tisto kar lahko prinese rezultat," je pred nocojšnjim gostovanjem v Nemčiji (18.45) povedal celjski strateg Branko Tamše.

Celjane čakajo Duvnjak, Canellas, Vujin ...
 

Celjska zasedba nujno potrebuje točke v boju za napredovanje v osmino finala Lige prvakov, a bo pot do druge zmage v sezoni proti Kielu, ki ima s Hrvatom Domagojem Duvnjakom, Dancema Niklasom Landinom in Renejem Toft Hansenom, Špancem Joan Canellasom, Srbom Marko Vujinom in ostalimi preverjenimi rokometnimi asi zelo kakovostno zasedbo, vse prej kot lahka.

Izkušeni vratar Celja Ivan Gajić kljub vsemu ne meče puške v koruzo: "V Kiel gremo na zmago. Te sicer ne obljubljamo, vendar vsako tekmo želimo zmagati. Tudi proti Parizu je bilo tako, žal pa se nam ni izšlo s točkami, kar je škoda, saj smo igrali res dobro. Mislim, da smo si glede na prikazano zaslužili več točk, kot jih imamo, a to je šport. Za Kiel je vsem jasno kdo je. Ne bo lahko, igrajo pred polno dvorano, ključna naloga pa bo preprečiti njihove hitre napade in kontre."

"Nemci že 20 let igrajo po enakem sistemu, tako nekih presenečenj ne bi smelo biti, a to je seveda hkrati tudi njihova prednost. V napadu moramo biti potrpežljivi, se ves čas maksimalno boriti, nato pa bomo videli, kaj bo to prineslo,"
je zaključil Gajić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.