Šport
25 ogledov

Nov udarec za Hrvate

grčija hrvaška bilić EPA
Hrvaška nogometna reprezentanca bo na Euru nastopila v močno oslabljeni postavi. Že pred časom je odpadel izkušeni Ivica Olić, zdaj se je poškodoval še Ivo Iličević, medtem ko je Vedran Ćorluka pod vprašajem.

Predvsem hrvaška javnost je "Bilič boyse" v Ukrajino in na Poljsko pospremila z visokimi pričakovanji. Po imenih izjemno kvalitetna zasedba pa je že kmalu po začetku priprav začela razpadati. Poškodbe pač niso prizanesle niti našim južnim sosedom, ki so tako pred dnevi ostali brez izkušenega Ivice Olića. Zdaj pa se je poškodoval še Ivo Iličević, ki ga je že zamenjal član Dinama, Šime Vrsaljko. "Žal mi je za Iličevića. Izgubili smo še enega zelo pomembnega igralca, ki je drugačen od večine naše ekipe," je o novi odpovedi dejal selektor Slaven Bilić, medtem ko je zamenjava Vrsaljko dodal: "Klic sem prejel med kosilom in sem zelo vesel. Nisem pričakoval, da bom nastopil na Euru 2012 in sem se že pripravljal na začetek sezone pri Dinamu."

Težave s poškodovano mišico ima tudi Vedran Ćorluka, ki bo šele po današnjem pregledu v Varšavi izvedel, ali bo lahko nastopil. "Vse bi moralo biti v redu, saj je le nekaj malega čutil v mišici," je Bilić pred nedeljsko prvo tekmo Hrvaške proti Irski vseeno ostal dobro razpoložen.

Tako Bilić kot njegovi igralci se sicer strinjajo, da bi bila lahko že prva tekma v skupini odločilna. "Če bi uspeli hitro zabiti, bi nam to proti Ircem olajšalo delo. V tem primeru bi se morali odpreti in nam pustiti veliko prostora za igro. Irska ekipa je sestavljena iz sijajnih igralcev, zelo so agresivni in pripravljeni na borbo na celotnem srečanju. Imajo veliko izkušenj iz Premiershipa, tako da se moramo pripraviti na borbeno tekmo," je napovedal odlični napadalec Eduardo da Silva, ki bo zagotovo eden glavnih adutov hrvaške izbrane vrste, in še pristavil: "Robbie Keane je njihov najboljši igralec. On vsako tekmo odigra na visoki ravni. Zelo veliko se giblje in je vseskozi nevaren za nasprotna vrata."

Komentarjev 3
  • Manager 14:47 08.junij 2012.

    Odlicna igra, ki ti omogoca druženje z vrstniki z vsega sveta, grajenje športnih objektov, dvorane, trgovanja z igralci, lahko se zanašate tudi na lastno šolo... in še mnogo vec! Pridruži se tudi ti.http://www.powerplaymanager.com/r788

  • anja.scuka 12:12 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • chamil 10:06 08.junij 2012.

    jebem vam te reklame