Šport
2 ogledov

Nova katastrofa blede Olimpije

Hokejisti Jesenic so v drugi tekmi finala DP visoko premagali branilce naslova ZM Olimpijo s 6:1. Železarje do šestega naslova v samostojni Sloveniji tako ločita le še dve zmagi.

V prvi tretjini smo videli tri zadetke. Jeseničani so že od prve minute pritisnili na gol Olimpije, v katerem spet ni bilo najboljšega igralca zmajev Alexa Westlunda, ki ga je tudi tokrat nadomestil Klemen Mohorič. Vseeno so prvi, v ne povsem polni Podmežakli, povedli zmaji. Po igri z igralcem več in močnem strelu Brendana Yareme je Todd Elik v zadnjem trenutku ploščku spremenil smer, ki je končal za hrbtom vratarja Roberta Kristana. To je bil Elikov prvi zadetek po 28. februarju, ko je zadel proti Linzu.


Todd Elik je Olimpijo popeljal v vodstvo, a je kmalu sledila streznitev. © Saša Despot

 
Domačim navijačem ni bilo potrebno dolgo čakati na izenačenje. V 7. minuti je bil po pretepu izključen Olimpijin "judoist" Greg Kužnik . Jeseničani so ob številčni premoči na ledu potrebovali le nekaj sekund, da izenačijo. Med nogami Mohoriča je po podaji Aleša Kranjca in Connyja Strömberg zadel Paul Healey , ki je blestel že na prvi tekmi finala, ki so jo Jeseničani dobili visoko z 6:2. Tudi v nadaljevanju so bili Jeseničani boljši. Gregor Polončič je zadel vratnico, na drugi strani pa so si železarji privoščili veliko napako. Strelec prvega gola pri Olimpiji Elik je ukradel plošček, podal do Yareme , ki je sam zadrsal pred Kristana, a ostal brez ideje in se zapletel. V 17. minuti pa ob navdušenju domačih navijačev vodstvo rdečih z 2:1. Po podaji Kranjca in Jurija Goličiča je izid prve tretjine z zadetkom postavil Dejan Varl , ki je močno strelja iz obrata in skorajda z modre črte premagal Mohoriča .

Druga tretjina je bila poslastica za navijače, a le za Jeseniške . Železarji so še trikrat premagali Mohoriča. Varovanci trenerja Olimpije Mika Posme so bili povsem brez idej, tudi ob igri z igralcem več na ledu, ki je njihovo najmočnejše orožje. Ponovno je bila za zmaje usodna sedma minuta. Takrat je slabega Mohoriča z močnim strelom skoraj razparal Miha Rebolj . Streli na gol ljubljanskega vratarja so se kar vrstili, Boris Pretnar pa je v 31 minuti povišal vodstvo na 4:1. Le štiri minute kasneje je bilo že 5:1, strelec pa Polončič . Ljubljančani so izgubili živce, najprej se je v pretep zapletel kapetan Tomaž Vnuk , kasneje pa sta fizično obračunala Ralpf Intranuovo in Anže Terlikar , ki nista več nadaljevala tekme.


Jeseniški navijači ne pomnijo, kdaj so njihovi ljubljenci dvakrat zapored tako visoko ugnali Olimpijo. © Saša Despot

 
V zadnjih dvajsetih minutah je bila igra obeh moštev raztrgana. Utrujeni Ljubljančani, vdani v poraz, so več ali manj čakali, da sodnik odpiska konec srečanja. Prav tako kot Jeseničani, ki so po zaslugi edinega strelca v zadnji tretjini Sabahudina Kovačeviča ob številčni premoči na ledu še drugič v dveh dneh šetkrat zatresli mrežo Olimpije in po koncu glasno slavili zmago z domačimi navijači.

Jeseničani so v finalu proti večnemu tekmecu povedli z 2:0 v zmagah in jih  od šestega naslova državnega prvaka v samostojni Sloveniji ločita le še dve zmagi. Serija se seli v Ljubljano. Tretja tekma bo v torek v Hali Tivoli.

Izjave po tekmi:
Doug Bradley, trener Jesenic:
Olimpija je odlična ekipa. Vendar pa so tudi njeni hokejisti le ljudje. V štirih dneh so odigrali štiri tekme. Zagotovo smo mi veliko bolj spočiti pričakali finale državnega prvenstva. Do torka bo dovolj časa, da napolnijo baterije in bolje pripravijo na tretjo tekmo.

Gregor Polončič, igralec Jesenic:
Igra se na štiri zmage, smo šele na polovici. Torkova tekma v Ljubljani bo odločilna. Imamo psihološko prednost, dvakrat smo visoko zmagali. V Tivoliju bo kljub temu težko zmagati.

Nik Zupančič, igralec ZM Olimpije:
Kljub dvema visokima porazoma, ki sta v veliki meri posledica utrujenosti in izredno težkega razporeda tekem, ki smo ga imeli v zadjih mesecih, se moramo pobrati in dvigniti glave. S pozitivno energijo bomo odigrali torkovo tekmo pred domačimi navijači.

Bojan Zajc, pomočnik trenerja ZM Olimpije:
Igra vsekakor ni na našem nivoju. Utrujenost je naredila svoje, noge so težke, ritem naporen, koncentracija hitro pade. Našpičeni Jeseničani so spočiti in motivirani dva meseca čakali na finale. V torek bo Hala Tivoli polna. Dva dni imamo časa za počitek. Ni nobene predaje, v torek gremo na zmago. Prvak bo tisti, ki bo zmagal štiri tekme, Jeseničani so zaenkrat le dve.

Mike Posma, trener ZM Olimpije:
Naredili smo nekaj slabih odločitev ob napačnem času. Jeseničani so igrali zelo fizično, nismo izkoristili priložnosti, ki ponavadi jih. To bo treba v torek spremeniti. Vsak dan smo pripravljeni, ne morem obljubiti, da bomo vsako tekmo zmagali, vendar se fantje nikoli ne predajo že pred tekmo. Nenastopanje Alexa Westlunda pa ne bi rad komentiral.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.