Šport
9 ogledov

Nova katastrofa Olimpije

HDD Olimpija VSV Beljak Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v 16. krogu lige Ebel v Tivoliju izgubili proti Red Bull Salzburgu z 2:10 (0:4, 0:5, 2:1).

Hokejisti Olimpije so doživeli najhujši domači poraz v ligi Ebel, da pa niso podrli absolutnega rekorda (ta znaša 0:10, s tem izidom so 22. novembra 2015 izgubili v Linzu), pa se lahko zahvalijo Red Bull Salzburgu, saj so gosti, potem ko so vodili z 9:0, popustili, kar so Ljubljančani izkoristili in z dvema goloma omilili poraz. Pred tem pa so bili povsem nebogljeni in brezvoljni. Videti je bilo, da so se predali že pred tekmo, saj je trener Bojan Zajc počitek namenil prvemu vratarju Jeffu Frazeeju, nadomestil ga je Jakob Raišp, ki pa ni imel svojega dneva, tako da igralci v vratarju niso imeli vetra v hrbet.

Če je še kdo bil optimist in je verjel, da bi Ljubljančani Salzburg lahko presenetili, je upanje izgubil po dobrih šestih minutah tekme. Takrat so Sazburžani že vodili s 3:0, za Olimpijo pa je bil usoden njen nekdanji igralec John Hughes, ki je po samostojnem prodoru načel Raišpovo mrežo, nato je v šesti minuti še izkoristil podajo Bretta Olsona izza vrat, vmes pa je Olimpijina obramba pozabila na Ryana Duncana, ki je sam pridrsal pred vrata in zadel v polno.

Domači so imeli ob koncu prve tretjine igralca več na ledu, a so si dve lepi priložnosti pripravili Avstrijci, takoj ko se je na led vrnil kaznovani Avstrijec, pa je njegova ekipa dosegla še četrti gol, pred ljubljanskimi vrati se je spretno znašel Raphael Herburger. Gostitelji so prvi tretjini izvedli en nevaren napad, trikrat streljali od daleč, najlepšo priložnost pa je v zadnjih trenutkih tretjine zapravil Gilbert Gabor, veselje mu je preprečil slovenski vratar v golu Salzburga Luka Gračnar.

Da se bo agonija Ljubljančanov nadaljevala, je pokazala že prva minuta druge tretjine, ko je Thomas Raffl dobil dvoboj ob ogradi, sam prišel pred Raišpa in ga tudi premagal. V 25. minuti je priložnost za Ljubljančane zapravil Žiga Pešut, ki je z "backhandom" streljal mimo gola, nato domači niso izkoristili številčne premoči na ledu, kakovostna ekipa, kot je Salzburg, pa je to znala kaznovati, saj je dodobra napolnila ljubljansko mrežo.

Na začetku zadnjega dela so Ljubljančani, ki so jim tekmeci pustili nekoliko več prostora za igro, prek Mihe Zajca in Pešuta znižali vodstvo gostov na 2:9, Gračnar je še nekajkrat uspešno posredoval, do zadnjega zvoka sireni pa so bili še enkrat uspešni Salzburžani, končni izid je postavil Bill Thomas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice