Šport
17 ogledov

Nova lekcija za Los Angeles

Quick Los Angeles Kings Ottawa Senators liga NHL Reuters
Ekipa Los Angeles Kings je vnovič izgubila; tokrat so jo na domačem ledu nadigrali Pingvini.

Ko ne gre, pač ne gre. Moštvo Los Angeles Kings je padlo v rezultatsko krizo, in če je kdo upal, da jo bodo prekinili na domači tekmi s Pittsburghom, si je že po slabi minuti igre premislil. Toliko časa so namreč potrebovali Pingvini, da so povedli. 

Osem minut in pol kasneje je žarek upanja za Kralje posvetil v podobi Anžeta Kopitarja, ki je ob igri z igralcem več izid poravnal na ena, a je bilo to upanje pogašeno in poteptano v naslednjih dveh minutah. Kazni Jareda Stolla in Dustina Browna sta gostom omogočili igro s petimi proti trem, kar je najboljša ekipa vzhoda sprejela z odprtimi rokami.

Najprej je Chris Kunitz zadel za ponovno vodstvo, Jussi Jokinen pa ga je takoj zatem potrdil in predčasno vrnil oba kaznovana na led. Tekma se je zdela odločena že po prvi tretjini, gostje pa so za tri zadetke porabili vsega sedem strelov. To je vodilo k odločitvi, da zadnjih 40 minut namesto Jonathana Quicka odigra mladi Martin Jones, ki je svoje delo opravil nekoliko bolje, a vseeno prejel poceni zadetek.

Precej več dela je na drugi strani z odliko opravil Jeff Zatkoff. Vratar, ki ga je v tretjem krogu nabora leta 2006 izbral prav LA, je obranil kar 30 strelov in v obup spravljal Justina Williamsa in našega Kopitarja; ta je v tem trenutku edini, ki v dresu Kraljev dosega zadetke. Ekipa trenutno še zaseda mesto, ki vodi v končnico, a če se forma kmalu ne bo popravila, bi se lahko to hitro spremenilo.

Pogodbo proslavil z zmago

Moštvo Colorado Avalanche se je pred tekmo z Minnesoto odločilo, da za pet let podaljša sodelovanje z vratarjem Semjonom Varlamovom. Ta jim je za to potezo vrnil še isti večer, z zmago nad 'divjaki'. Na domačem ledu je Colorado tekmo kljub slabši tretji tretjini dobil s 5:4.

V zadnjem delu igre so domači namreč skorajda zapravili tri gole prednosti, ki so si jih nabrali v drugem delu igre. Glavni akter te želje po preobratu pa je bil nekdanji vrag Zach Parise. Ta je bil udeležen pri vseh štirih zadetkih svojega moštva; dvakrat je zadel, dvakrat pa podal. Colorado je kljub temu zdržal in še povišal prednost pred divizijskim rivalom, s katerim se potegujejo za tretje mesto, ki še vodi v končnico.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Montreal Canadiens 1:4
Toronto Maple Leafs : Florida Panthers 6:3
Columbus Blue Jackets : Washington Capitals 5:2
Ottawa Senators : Tampa Bay Lightning 5:3
Dallas Stars : New Jersey Devils 2:3*
Colorado Avalanche : Minnesota Wild 5:4
Calgary Flame : San Jose Sharks 4:1
Phoenix Coyotes : Buffalo Sabres 2:3
Anaheim Ducks : Philadelphia Flyers 5:3
Los Angeles Kings : Pitsburgh Penguins 1:4

* – zmaga po podaljšku

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.