Šport
19 ogledov

Nova napadalca Olimpije in Jesenic

Za češko reprezentanco je Šachl zaigral šestkrat. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Poškodba Aleša Mušiča je za Olimpijo pomenila signal za iskanje novega napadalca. To je postal Čeh Petr Šachl. Na Jesenice medtem prihaja napadalec kanadskega rodu in nekdanji "NHL-ovec" Brett Lysak.
Gre za visokega in močnega napadalca, za svojo višino zelo hitrega in gibčnega. Odlikujejo ga zlasti dobre in natančne podaje ter izjemen občutek za igro. Skupaj sva sodelovala že na Finskem, kjer se je izkazal. Njegov prihod in bogate izkušnje iz najboljših evropskih lig za Olimpijo pomenijo veliko okrepitev.
Hannu Järvenpää

Po četrtkovem podpisu trojice (Kevin Kantee, John Hughes in Tomi Mustonen) je trener Tilie Olimpije Hannu Järvenpää v Ljubljano pripeljal še zveneče ime iz Češke. Enoletno pogodbo z zmaji je podpisal izkušeni napadalec Petr Šachl, ki je s finskim strokovnjakom sodeloval že v preteklosti.

Dvaintridesetletnik, ki igra na položaju desnega krila, prihaja v Olimpijo kot menjava za poškodovanega Aleša Mušiča. Leta 1996 so ga na naboru NHL kot 128. izbrali New York Islanders, vendar zanje ni nikoli zaigral. Člansko kariero je začel pri ekipi Česke Budejovice v sezoni 1995/96, naslednjo sezono pa se je prvič preselil čez lužo. V ligi WHL je zaigral za Tri-City Americans. Po sezoni se je za dve leti vrnil v Budejovice, nato pa je sledil vnovičen odhod v Severno Ameriko. V treh letih je nosil dres moštev Tacoma Sibercats (WCHL), Asheville Smoke in Ford Wayne Komets (UHL) ter Milwaukee Admirals (IHL in AHL).

Leta 2000 so ga Islandersi poslali k Nashville Predatorsom, a tudi zanje Šachl ni nikoli zaigral. Pred sezono 2002/03 je sledila selitev k finskemu SM-ligašu Ässät Pori, od koder se je preselil k ekipi SaiPe, kjer je kot pomočnik trenerja deloval Hannu Järvenpää. Preden se je vrnil v domovino, je bil še član švedskega Brynäsa. V sezoni 2005/06 je okrepil HC Liberec ter zanj igral štiri leta. Na začetku minule sezone je priskočil na pomoč domačemu tretjeligašu Jindrichuv Hradec, preden se je preselil na sosednjo Slovaško ter Košicam pomagal pri osvojitvi naslova prvaka slovaške ekstralige. Za izbrano vrsto Češke je Petr Šachl na seriji turnirjev najboljših evropskih izbranih vrst EHT zbral šest nastopov. Petr Šachl bo v Slovenijo prišel v nedeljo, že dan kasneje pa bo prvič zadrsal na ledeni ploskvi Hale Tivoli.

Na Jesenicah še en tujec
Po Toddu Eliku in Marcu Cavosieju je kot tretji tujec Acroni Jesenice okrepil 30-letni Kanadčan Brett Lysak. Leta 1999 je bil izbran kot 49. izbor Caroline Hurricanes na draftu, za hurikane pa je v sezoni 2003/2004 odigral dve tekmi. Še lani je igral na Danskem, kjer je odigral 121 tekem in skupaj zbral 143 točk za 71 zadetkov in 72 podaj. Novi napadalec bo na Jesenice prispel 3. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.