Šport
7 ogledov

Nova poraza Olimpije in Jesenic

Zmaji in železarji v boju za končnico nujno potrebujejo nove točke, toda v zadnj Žurnal24 main
Hokejisti Tilie Olimpije in Acroni Jesenic so v 29. kolu lige Ebel znova klonili. Zmaje so doma pa podaljšku ugnali hokejisti Salzburga, železarje pa po rednem delu igralci Gradca.
Naslednjič oboji v goste
Jeseničane v naslednjih dveh kolih čakata naporni gostovanju v Linzu in na Dunaju, medtem ko Ljubljančani v naslednjem kolu odhajajo v Gradec.

V Ljubljani so na dvoboju s Salzburgom pripravili tudi spremljevalni program, namenjen najmlajšim pred božičnimi prazniki. Zmaji, ki imajo velike težave s poškodbami predvsem v branilskih vrstah, pa prav dolgo niso imeli razlogov za praznično vzdušje. Salzburžani so namreč hitro prišli do vodstva, ki so Jana Chabero premagali ob prvi številčni prednosti. Ljubljančani kljub zaostanku niso igrali slabo, a so bili spet neučinkoviti in tako do konca tretjine streljali s praznimi naboji. Podoben je bil začetek drugega dela. Ljubljančani so silovito pritisnili, vendar njihovi streli niso našli želenega cilja. Izid pa se je spremenil šele v 29. minuti, ko je bil Petr Šachl natančen ob dveh igralcih več na ledu. Salzburžani so nato pritisnili, vendar brez učinka. V zadnji tretjini pa so biki znova povedli. Po napaki Mustonena so gostje prišli do ploščka in Thomas Raffl je v protinapadu dosegel gol za vodstvo. Vendar je bil ljubljanski odgovor hiter, Žigo Panceta so gostje pred vrati nepravilno ustavili, sodnik je dosodil kazenski strel, zanesljivi izvajalec pa je bil prav domači kapetan. Toda gostje so takoj spet povedli, potem ko je Brent Aubin izkoristil neodločnost domače obrambe in plošček iz bližine potisnil v mrežo. A zadnji so se smejali domači: ob številčni prednosti in brez vratarja so 19 sekund pred koncem izsilili podaljšek, potem ko je Žiga Pavlin spretno podstavil palico po strelu Jeffreyja Toryja. V podaljšku je moral vratar Matija Pintarič, ki je zamenjal poškodovanega Chabero, hitro po plošček v mrežo in dve točki sta odšli na Solnograško.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Železarji izgubljajo stik s končnico
Jeseničani so tekmo proti VSV začeli obetavno. Bernhard Starkbaum je v prvi minuti ubranil strela Žige Jegliča in Andreja Židana. Povedli pa so gostje v tretji minuti, ko je Mitcha O'Keefa presenetil Derek Damon s strelom po tleh in s hrbtom obrnjen proti golu. Železarji so izenačili dobro minuto pozneje. Z igralcem več je po strelu Klemna Pretnarja ploščici smer v mrežo spremenil Brett Lysak. Podajalec pri jeseniškem golu je napravil napako v obrambni tretjini sredi prvega dela tekme, darilo je v gol spremenil Roland Kaspitz. Beljačani so bili boljši tudi v nadaljevanju prve tretjine in premoč je v 19. minuti kronal Kevin Mitchell, nekdanji branilec Olimpije. Na začetku druge tretjine je domači trener Heikki Malkia Marca Cavosieja z mesta napadalca postavil v branilske vrste in premešal napadalne trojke. Slovenski prvaki so Korošce stisnili v njihovo obrambno tretjino ob prednosti igralca več, a Starkbaum je ustavil vse strele. Domači navijači so bili na nogah, ko je po podajah Lysaka in Cavosieja zadel Doug Nolan v naslednjem poskusu z igralcem več, toda gostje so hitro znova izkoristil številčno premoč in spet povedli z dvema zadetkoma prednosti. Zadnjo tretjino je zaznamoval grob nalet Rolanda Kaspitza, po katerem je Židan obležal na ledu. Avstrijec je dobil pet minut in disciplinsko kazen igre, Jeseničan pa tekme ni mogel nadaljevati. Zadnjih deset minut so Gorenjci napadali le še z dvema napadalnima trojkama. Jeseničani so imeli ob koncu zadnjo priložnost, da se vrnejo z igralcem več. Izključen je bil Langfeld, O'Keefe pa je mesto prepustil šestemu igralcu v polju. Železarji so obstreljevali vrata gostov, plošček pa je našel pot v mrežo šele pet sekund pred koncem, ko je zadel Anže Kuralt, a je bilo že prepozno. Gorenjci so z novim porazom še dlje od mest, ki po koncu rednega dela vodijo v končnico.

Lestvica:
1. KAC Celovec 48 točk
2. Red Bull Salzburg 40
3. Vienna Capitals 38
4. VSV Beljak 35
5. Graz 99ers 30
6. Medveščak Zagreb 28
7. Tilia Olimpija 27
8. Black Wings Linz 27
9. Sapa Fehervar 26
10. Acroni Jesenice 22

Liga Ebel, 29. kolo:

Tilia Olimpija : Red Bull Salzburg 3:4 (0:1, 1:0, 2:2) - po podaljšku
Šachl (32), Ž. Pance (54), Pavlin (60); Latusa (7), Raffl (52), Aubin (55), Heshka (62)

Acroni Jesenice : VSV Beljak 3:4 (1:3, 1:1, 1:0)
Lysak (4), Nolan (33), Kuralt (60); Damon (3), Kaspitz (10), Mitchell (19), Langfeld (36)

KAC Celovec : Liwest Linz 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Hundertpfund (1), Schuller (14), Shantz (31); Mairitsch (25), Purdie (36), Keller (49), Bronilla (55)

Medveščak Zagreb : Graz 99ers 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Sertich (18); Ouellette (7), Werenka (51)

Vienna Capitals : SAPA Fehervar 2:3 (2:1, 0:1, 0:0) - po kazenskih strelih
Fortier (11), D. Rodman (12); Vas (14), Mihaly (22), Ladanyi (kazenski strel)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.