Šport
1 ogledov

Nova rana na angleških srcih

1/14
Žurnal24 main
Poraz Anglije proti Nemčiji ni le odprl starih ran – napravil je nove! Velike napovedi o pohodu na naslov prvaka so spet izzvenele v prazno. "Država žaluje," je le eden izmed napisov časnikov.
Zaradi te sodniške napake je Anglija izpadla v četrtfinalu svetovnega prvenstva.
Alan Shearer, nekdanji angleški reprezentant

Nekdanji napadalec angleške nogometne reprezentance Alan Shearer je dejal, da bi morala Mednarodna nogometna zveza (Fifa) uvesti ogled videoposnetkov, s katerimi bi preprečila velike napake sodnikov pri zadetkih. Frank Lampard je v 38. minuti tekme med Anglijo in Nemčijo (1:4) dosegel zadetek, ki ga sodniki niso priznali. 

"Zaradi te sodniške napake je Anglija izpadla v četrtfinalu svetovnega prvenstva," je še povedal Shearer, sicer stalni sodelavec državne televizije BBC. Lampard je pri izidu 2:1 za Nemčijo po strelu od daleč dosegel zadetek. Žoga se je odbila od prečnika in s celim obsegom prešla golovo črto, vendar urugvajska sodniška trojica na čelu s Jorgejem Larriondo tega ni videla.

Wembley se je vrnil, vendar je tokrat položaj povsem drugačen kot leta 1966. Lampardova žoga je končala za golovo črto, vendar tega sodnik ni videl.
Der Spiegel

"Stranski sodnik bi moral to videti. To je bil 'čisti' gol," je priznal tudi legendarni nekdanji nemški nogometaš Franz Beckenbauer v izjavi za nemško televizijo. "Največji škandal SP!" sta na svojih internetnih straneh objavila španski športni dnevnik Marca in italijanska La Repubblica. Nemški Der Spiegel pa je spomnil na finale SP leta 1966, ko je Anglija s 4:2 ugnala Nemce v finalu. Mnogi so namreč še vedno prepričani, da tedaj na Wembleyju Geoff Hurst drugega od svojih treh zadetkov sploh ni dosegel, saj trdijo, da žoga ni prešla golove črte. "Wembley se je vrnil, vendar je tokrat položaj povsem drugačen kot leta 1966. Lampardova žoga je končala za golovo črto, vendar tega sodnik ni videl," so zapisali pri Der Spieglu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.