Šport
16 ogledov

Nova shujševalna stava

Ted Forrest. (Foto: bay101.com) Žurnal24 main
Ko se že zdi, da stave WSOP ne morejo postati bolj butaste ali celo nevarne, nas vedno preseneti kak nov igralec, ki s svojimi vrstniki sklene novo, še bolj nezaslišano stavo.

Prav ta dosežek je tokrat uspel Tedu Forrestu, ki je v eni sami stavi tokrat združil kar uvrstitev na finalno mizo katerega od WSOP turnirjev in še drastično izgubo teže. Kot je na forumu portala 2+2 napisal David Sklansky, je to stavo, ki se ponaša s kvoto kar 100 (!), Forrestu ponudil Justin "Boosted J" Smith, vendar točni zneski okoli katerih se bo vrtela celotna stava, zaenkrat še niso znani.

Kot je Smith zastavil to stavo, se bo moral Forrest, če bo želel dobiti 100-kratni znesek svoje stave, najprej uvrstiti na finalno mizo enega od turnirjev letošnjega prvenstva WSOP, kot pa da že to ne bi bil dovolj zahteven dosežek, pa bo moral ob izpadu s finalke, oziroma v 24 urah po izpadu, tehtati največ 63 kilogramov (njegova trenutna teža naj bi bila okrog 80 kg).

Ta stava, pa za Forresta skorajda ne bi mogla priti ob boljšem času, saj je že pred kakim mesecem Ted z Mikom Matusowom sklenil stavo, po kateri mu bo le ta moral plačati kar 2 milijona dolarjev, če mu bo uspelo do 15. julija shujšati na 63 kilogramov.

A Forrest si je v tem primeru zagotovo pustil odprta tudi stranska vrata, saj bo na Mikov račun zaslužil 1.000.000 $ že v primeru, da doseže to ciljno težo do meseca septembra, zato lahko samo predvidevamo, da je stava, ki jo je Forrest sklenil s Smithom toliko manjša, da bo s tem denarjem, ki ga bo v drugem primeru dobil od Matusowa, pokril tudi izgubljeno zgornjo stavo.

Seveda je na mestu vprašanje, če so take stave sploh še smiselne, saj utegnejo močno vplivati tako na Forrestove rezultate na prvenstvu, kot tudi na njegovo zdravje, saj lahko tako hitra izguba skoraj 20 kilogramov teže, terja resne posledice za zdravje posameznika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.