Šport
19 ogledov

Nova slovenska zmaga v tej zimi

Filip Flisar Profimedias
Filip Flisar je prišel do šeste zmage na tekmah svetovnega pokala.

Filip Flisar je v južnotirolskem Innichenu prvič v tej sezoni nastopil v velikem finalu tekme za svetovni pokal. Na zadnji tekmi v Montafonu je bil sicer peti. V tokratnem filnalu je bil izjemno zanesljiv, že na startu je pobegnil zasledovalcem in se mirno prvi pripeljal čez ciljno črto. Nemec Tim Hronek je osvojil drugo mesto, tretji je bil Švicar Alex Fiva.

Najboljši slovenski smučaar v krosu je blestel že v včerajšnjih kvalifikacijah, ko je zabeležil drugi najboljši čas. V izločilnih bojih je vselej izbral rdečo progo, v prvih dveh krogih je osvojil drugo mesto, v polfinalu pa je bil najhitrejši v svoji skupini. Še največ težav je imel ob prvi vožnji, ko je bil do zadnjega zavoja celo na četrtem mestu, a je nato izbral nekoliko hitrejšo linijo kot tekmeci in se prebil na drugo mesto. Precej bolj prepričljivi sta bili naslednji dve vožnji, v polfinalu je prav tako kot v finalu vodil od prvih vratc do cilja.

"Bilo je težko, gre za zahtevno progo. Bil sem že precej utrujen, vsi smo brez pravega počitka. Skozi prve kroge sem nekoliko hranil moči in v finalu mi je uspelo pokazati največ. Izjemno sem vesel, še zlasti zato, ker mi proga sicer ne odgovarja. Zaradi tega sem še toliko bolj zadovoljen, saj mi je uspelo pokazati, da sem lahko tudi tu zelo hiter," je po tekmi dejal Flisar, ki se je prebil na skupno četrto mesto v svetovnem pokalu. Vodilni ostaja Francoz Frederic Chapuis, ki je bil tokrat četrti.

V ženski konkurenci je slavila Nemka Heidi Zacher pred Kanadčankama Marielle Thompson in Georgio Simmerling. Jutri bo v Innichenu še ena tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.