Šport
16 ogledov

Nova utež okoli vratu Petra Prevca

Podelitev kolajne - Prevc
1/7
Reuters
Slovenski junak zimskih olimpijskih iger v Sočiju, smučarski skakalec Peter Prevc, je še drugič na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju stopil na oder za zmagovalce.

V olimpijskem središču v Sočiju je po srebrni kolajni za drugo mesto na srednji skakalnici Peter Prevc danes okrog vratu dobil še bron za tretje mesto s sobotne preizkušnje na veliki napravi. Tekmo na veliki napravi je sicer dobil Poljak Kamil Stoch pred japonskim veteranom Noriakijem Kasaijem.

"Obe medalji sta enako težki, obe sta iz srebra, le da je ta druga moja obarvana z bronom ... Vsaka tekma je težka, morda je bilo več olajšanja po prvi tekmi, ko je bila prva medalja za mano. Vendar, kot sem dejal, vsaka tekma je težka. Obe podelitvi si bom zapomnil dokaj enakovredno, res pa je, da sem bil na prvi bolj nervozen. Protokol mi še ni bil znan in sem moral razmišljati, da ne bom naredil kaj narobe. Na drugi podelitvi sem se bolj umirjen sprehodil in sem lahko sledil ceremonialu. Dan pa je bil zaradi vseh obveznosti spet dolg, vendar sem prvič šel pozneje spat in zato pozneje vstal," je dejal Prevc in dodal, da ne želi napovedovati izida ponedeljkove ekipne tekme.

Prevc je dve posamični medalji dobil že na lanskem svetovnem prvenstvu v Predazzu, kjer je bil prav tako drugi in tretji. "Vzdušje je drugačno na SP kot na OI. Tu v Sočiju se lahko normalno sprehajam, saj je veliko vrhunskih športnikov in se hitreje izgubiš med sebi enakimi, kar mi je zelo všeč. Na SP po osvojenih medaljah nisem mogel več ven neopažen," je razliko med SP in OI opisal Prevc, ki se sploh ne obremenjuje z zelo poznimi urami skokov.

"Tako pač je, s tem se sploh ne ukvarjam. Po zadnji tekmi sem ob štirih zjutraj normalno zaspal in potem dopoldne vstal. V upokojenskem duhu sem preživel dan. Malo sem letal po olimpijski vasi, šel na hokejsko tekmo Slovenije in ZDA. Nekateri so jedli kosilo, sam pa sem še pil jutranjo kavo. Sam sicer tega ne maram in imam kar malo slabo vest, če zjutraj poležavam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.