Šport
13 ogledov

Nova zmaga Hildeju, Tepeš sedmi

tom hilde poletna vn 2011 EPA
Norvežan Tom Hilde je dobil tudi drugo tekmo poletne velike nagrade v smučarskih skokih v japonski Hakubi. Za njim sta se na stopničkah zvrstila ista obraza kot na prvi tekmi: drugi je bil Poljak Piotr Žyla, tretji pa domačin Taku Takeuči.

Najboljši Slovenec je bil Jurij Tepeš na sedmem mestu, njegov uspeh pa je z devetim dopolnil Dejan Judež. Do točk poletne VN so prišli še Jure Šinkovec s 15., Mitja Mežnar z 21. in Matjaž Pungertar s 30. mestom, zunaj finala pa je ostal Tomaž Naglič, ki je bil 31.

Skupno je po osmih od 11 tekem v vodstvu Avstrijec Thomas Morgenstern, ki na Japonskem ni nastopil, s 580 točkami. Hilde se je z dvema zmagama v Hakubi povzpel na drugo mesto (403 točke), tretji pa je Poljak Kamil Stoch, ki je prav tako izpustil japonsko turnejo (389). Med Slovenci je najboljši Robert Kranjec - tudi on na Japonskem ne nastopa - z 206 točkami na osmem mestu, Jurij Tepeš je 18., Jure Šinkovec 22., Peter Prevc je 25., Dejan Judež 34., Mitja Mežnar 52., Tomaž Naglič 67. in Matjaž Pungertar 71.

Skakalci se zdaj selijo v Kazahstan, natančneje v Almaty, kjer bodo v ponedeljek in torek nadaljevali poletno veliko nagrado Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.