Šport
12 ogledov

Nova zmaga za Detroit

Žurnal24 main
V torek zvečer so v severnoameriški hokejski ligi NHL zaigrala štiri kanadska moštva. Montreal in Ottawa sta izgubila, Toronto in Calgary pa zmagala.

V srečanju večera v ligi NHL sta se pomerili ekipi Montreala in Detroita. Gostje so slavili z 4:1. Zvezda večera je bil z dvema atraktivnima zadetkoma Pavel Dacjuk. Z njegovim drugim so sredi druge tretjine prešli v vodstvo z 2:1, nato sta zmago potrdila Niklas Kronvall in Henrik Zetterberg. Red Wingsi so zmagali četrtič zaporedjo ter že 18. v sezoni in tako ostajajo najuspešnejše moštvo. Dacjuk je v zadnjih petih srečanjih zadel sedemkrat, tokrat bi lahko dosegel še kakšnega več, a se je v vratih Canadiensov kljub štirim prejetim zadetkom izkazal novinec Carey Price s 30 obrambami. Trener Montreala Guy Carbonneau po odličnem začetku sezone ni več tako zelo zadovoljen: "Na prvih 15. tekmah smo igrali kot ekipa. Izkoriščali smo priložnosti, na ledu smo bili sveži, naše podaje so bile popolne, igrali smo hiter hokej. Zdaj pa, kot da si ne bi več zaupali, v naši igri je preveč oklevanja."

 

Liga NHL

Montreal : Detroit 1:4
Toronto : Nashville 3:1
Tampa Bay : Ottawa 4:3 *
Calgary : St. Louis 3:1
* po podaljšku

V Air Canada Center je Toronto z 3:1 premagal Nashville . Nik Antropov v prvi minuti prve tretjine, Matt Stajan v drugi minuti druge tretjine ter Wade Belak v tretji minuti tretje tretjine so bili strelci za šele 10. zmago Toronta po rednem delu igre na 27 srečanjih sezone. Vasa Toskala je zaustavil kar 34 poskusov gostov in je kot se je po tekmi izrazil kapetan Predatorjev Jason Arnott "ukradel“ šov Nashvilla. 31-letni Belak je zadel prvič po decembru 2003 in se tudi sam svojega zadnjega zadetka ni več spominjal: "Nisem jih še imel 30. Ljubi Bog, res ne vem kdaj sem nazadnje zadel!"

Toronto vs. Nashville © AFP

 


Tamba Bay je po streljanju kazenskih strelov z 4:3 premagala Ottawo . To je sedmi zaporedni poraz Senatorjev oz. najdaljši niz porazov v zadnjih desetih letih. V četrti seriji kazenskih strelov je srečanje odločil Vinny Prospal . Tampi se je zmaga nasmihala že po rednem delu igre, saj so po 58. minutah vodili z 3:1, a sta v 19. minuti tretje tretjine podaljšek izsilila Daniel Alfredsson in Wade Redden . Drugo kanadsko slavje večera je dosegel Calgary , z rezultatom 3:1 so bili boljši od St. Louisa . Gostje so povedli v prvi minuti prve tretjine, v nadaljevanju igre pa je bil njihov vratar Hannu Toivonen premagan trikrat, a kljub temu s 34 obrambami najboljši igralec St. Louisa. Calgary je prikazal pravo moštveno igro, s prvim zadetkom v sezoni se je izkazal Dustin Boyd .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.