Šport
52 ogledov

Novak brez boja v finale

Djokoviću na poti do domačega naslova stoji le še Feliciano López. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Blaž Kavčič je v četrtfinalu Beograda Novaku Djokoviću vzel pet iger. Dan kasneje pa je Srb brez boja napredoval v finale, saj je Janko Tipsarević predal. Tenisači ta teden igrajo še v Münchnu in Estorilu.

Srb Novak Djoković in Španec Feliciano López sta finalista teniškega turnirja ATP v Beogradu z nagradnim skladom 417 tisoč evrov. Prvemu nosilcu Djokoviću polfinala ni bilo treba igrati, saj je njegov tekmec in rojak Janko Tipsarević dvoboj zaradi poškodbe predal, López pa je bil s 7:6 (3) in 6:2 boljši od Italijana Filippa Volandrija.

ATP, Beograd, polfinale:

Feliciano López (Špa) : Filippo Volandri (Ita) 7:6 (3), 6:2;
Novak Djoković (Srb/1) : Janko Tipsarević (Srb/7) brez boja.

Nemec Florian Mayer in Rus Nikolaj Davidenko bosta zaigrala v nedeljskem finalu teniškega turnirja ATP v Münchnu z nagradnim skladom 450 tisoč evrov. Petopostavljeni Mayer je v polfinalu s 6:3, 6:4 odpravil rojaka Philippa Petzschnerja, sedmopostavljeni Davidenko pa je izločil Čeha Radeka Štepaneka, ki je zaradi Rusovega vodstva 6:3, 4:0 dvoboj predal.

ATP, München, polfinale:

Florian Mayer (Nem/5) : Philipp Petzschner (Nem) 6:3, 6:4;
Nikolaj Davidenko (Rus/7) : Radek Štepanek (Češ) 6:3, 4:0, predaja.

Španec Fernando Verdasco in Argentinec Juan Martín Del Potro se bosta pomerila v finalu teniškega turnirja ATP v portugalskem Estorilu z denarnim skladom 450 tisoč evrov. Verdasco je bil boljši od Kanadčana Miloša Raonića, ki se je po 6:4 v prvem nizu zaradi poškodbe predal, Argentinec pa je s 6:2 in 7:6 (6) premagal Urugvajca Pabla Cuevasa.

ATP, Estoril, ATP, polfinale:

Fernando Verdasco (Špa/2) : Miloš Raonić (Kan/5) 6:4, predaja;
Juan Martín Del Potro (Arg/8) : Pablo Cuevas (Uru) 6:2, 7:6 (6).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.