Šport
19 ogledov

Nove obtožbe na račun Lancea

Lance Armstrong je zaradi domnevnega uživanja prepovedanih poživil še naprej pod Žurnal24 main
Govorice, da se je Lance Armstrong posluževal prepovedanih poživil, so vse glasnejše. Zdaj se je oglasil nekdanji kolesar ekipe US Postal, ki noče biti imenovan in priznal, da je ekipa uporabljala doping.

Obtožbe, da si je kolesarski as Lance Armstrong pomagal z dopingom, ne pojenjajo. New York Post je objavil novico, da je nekdanji kolesar Armstrongove ekipe US Postal, ki noče biti imenovan, priznal, da je ekipa uporabljala sistematičen dopinški program, katerega del je bil tudi sam. Pri tem pa nikoli ni padel na dopinškem testu. Kolesar svojega imena ni hotel izdati, saj naj bi mu tako svetovali preiskovalci, ki sicer nameravajo zaslišati še enega nekdanjega Armstrongovega kolega Georga Hincapieja, medtem ko so Tylerja Hamiltona, ki je zaradi dokazanega dopinga lani končal kariero, že.

Prav tako pa je obtožb deležen zdajšnji Armstrongov moštveni kolega pri Radioshacku Levi Leipheimer. Njegov nekdanji športni direktor pri Gerolsteinerju, Hans-Michael Holczer, je med predstavitvijo svoje knjige Garantiert Positiv (Zanesljivo pozitiven) dejal, da je imel Leipheimer leta 2005 neverjetno visoko število rdečih krvnih telesc in je zagotovo manipuliral z dopingom. "Svetovali so mi, da ga umaknem z dirke, saj je bilo število rdečih krvnih telesc na meji dovoljenega. Nisem vedel, kaj naj storim. Naj opravim moralno nalogo, ali naj tvegam. Tisto leto je na dopingu že padel naš Danilo Hondo, zato si nisem upal imeti še enega škandala, saj bi to zagotovo pomenilo tudi bankrot ekipe," je dejal Holczer, ki je Američana pustil na dirki, ta pa je pozneje osvojil šesto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.