Šport
50 ogledov

Nove stopničke za Petkovška

mitja petkovšek EPA
Mitja Petkovšek je pred tekmo v Tivoliju še enkrat potrdil dobro formo v začetku letošnje sezone.

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek to sezono uspešno nastopa v svetovnem pokalu. Potem ko je na uvodni tekmi sezone v Cottbusu osvojil tretje mesto, je uspeh ponovil tudi v današnjem finalu v Dohi. Zahvaljujoč lepi izvedbi sestave na bradlji se je navkljub najlažji različici z oceno 15,175 točke vnovič povzpel na oder za zmagovalce. Zmago sta si z oceno 15,450 točke razdelila evropski prvak na bradlji iz 2011 in 2012, Nemec Marcel Nguyen, ter Nizozemec Epke Zonderland.

V današnjih finalih je nastopila še telovadka Saša Golob, ki je na parterju z oceno 12,725 točke zasedla sedmo mesto. Zmagala je Romunka Larisa Iordache (14,425), ki je že v četrtek slavila v finalu preskoka, kjer se je tik za njo na drugo mesto uvrstila slovenska telovadka Teja Belak.

K velikemu uspehu slovenske reprezentance na svetovnem pokalu v Dohi je prispeval tudi Sašo Bertoncelj, ki je v četrtek v finalu konja z ročaji osvojil tretje mesto. Sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala čez slab mesec dni, ko bo najboljše telovadce sveta gostila Ljubljana v Hali Tivoli.

Tretji kljub bolečinam

"Noro! Že vse od jutra sem čutil bolečine v hrbtu, tako da sem bil danes res pred težko nalogo. Pa vendarle mi je vnovič uspela res lepa vaja, baje je bila božanska napram drugim, čeprav sam z njo nisem bil najbolj zadovoljen. Ampak bojda je bila to spet poezija na bradlji in vsi pravijo, vključno z zmagovalcema Nguyenom in Zonderlandom, da bi moral zmagati jaz. Tako Marcel kot Epke sta mi rekla, da sta danes na bradlji takšne 'čarala', da bi ju moral z lahkoto premagati," je povedal 37-letni gimnastični veteran, katerega težavnost sestave je bila vendarle precej nižja kot od obeh zmagovalcev.

"A vseeno je bilo danes zelo luštno! Skrbi me le, kaj bo s hrbtom, ker mislim, da gre na slabše. Boli me že več kot mesec dni, bolečine pa so se, podobno kot leta 2009, ko sem nato izgubil leto dni, pojavile kar iznenada. Vseeno upam, da se bo ob vrnitvi domov s pomočjo masaž stanje normaliziralo, da bo hrbet vsaj za silo dober in mi bo omogočal kaj več težjega treninga. Trenutno sem nesposoben izvajati težjo vajo in upam, da se bo to čim prej popravilo, da bom bolj konkurenčen za najvišja mesta tudi na evropskem prvenstvu," je še dejal Petkovšek.

"Fantastično je, ker nihče od mene ne zahteva česa več, ampak sem vsem navdih. Čudijo se mojim letom in temu, kako lepo še telovadim. Sploh tisti nad 30. Vsi so navdušeni, mlajšim vplivam upanje, da se da. Lepo je, ker sem jim navdušenje, inspiracija in motivacija," je ponosen Ljubljančan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.