Šport
19 ogledov

"Novi ACH bo imel še večji potencial"

V Ligi prvakov se je ACH Volley letos uvrstil med 12 najboljših. (Foto: Benjamin Žurnal24 main
"Nova ekipa bo po mojih predvidevanjih imela še večji potencial kot letošnja," se v naslednjo sezono ozira Rasto Oderlap iz ACH Volleyja, ki ni zanikal govoric, da se klub morda preseli v Ljubljano.

Odbojkarji ACH Volleyja so v sredo zmagoslavno končali sezono, v kateri so spet pokazali svojo premoč v domovini in širši regiji. Brez poraza so osvojili tako pokalni naslov kot naslov državnih prvakov brez večjih težav, le z enim porazom pa so bili najboljši tudi v srednjeevropski ligi. Več bi se dalo doseči le v Ligi prvakov, v katero so se uvrstili med najboljših 12 ekip, nato pa izpadli proti poznejšemu finalistu Kazanu. Vodstvo kluba je povsem zadovoljno z doseženim, kot edino črno piko ocenjuje domači poraz proti poljskemu Jastrzebskemu, ki jim je v boju za ponovitev uvrstitve na zaključni turnir evropske lige v 1/6 finala onemogočil lažjega tekmeca.

Očitno v blejskem
ACH-ju ne računajo več na Nizozemca Kaya Van Dijka, Kanadčana Adama Simca in Srba Vladeta Petkovića.

"Naša premoč v srednjeevropski ligi in na domačih tekmovanjih še nikoli ni bila tako velika, nekoliko se nam je zalomilo le v Ligi prvakov. Kot velik dosežek si štejemo tudi dejstvo, da smo napolnili dvorano Stožice, kar kaže, da smo nekaj storili tudi pri priljubljenosti tega športa. Toda ne smemo spati na lovorikah, spet bomo sestavili močno ekipo, ki se bo potegovala za uvrstitev na zaključni turnir Lige prvakov. Če nam je uspelo enkrat, zakaj nam ne bi še enkrat," je s sezono zadovoljen predsednik uprave in desna roka predsednika Hermana Rigelnika, Rasto Oderlap.

Nekdanji igralec je skupaj s svojimi sodelavci že zavihal rokave in začel sestavljati ekipo za naslednjo sezono:  "Nova ekipa bo po mojih predvidevanjih imela še večji potencial kot letošnja. Predvsem bo za leto bolj izkušena, predstavili bomo lahko nekaj novih imen, ki smo jih že dali v javnost, nekaj pa jih še bomo. Od tujcev ostajata Milan Rašić in Uroš Kovačević, z drugimi se bomo še pogovorili, zaenkrat pa ne bi potrjeval, za koga smo bolj zainteresirani in za koga manj. Še za eno sezono ima pogodbo tudi trener Igor Kolaković."  Vodstvo prvakov je že podaljšalo sodelovanje z dvema igralcema. V klubu tako ostajata kapetan Andrej Flajs in bloker Matevž Kamnik, medtem ko pogovori z liberom Danielom Lewisom in sprejemalcem Vidom Jakopinom še potekajo. Že prej sta pogodbo podaljšala korektor Alen Šket in podajalec Dejan Vinčić. Ostajata tudi Matej Vidič in Aleš Fabjan, medtem ko so novi igralci Gregor Ropret, Klemen Čebulj in Alan Komel.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Slovenski prvaki so letos spet suvereno dobili srednjeevropsko ligo, za katero pa bi si želeli, da bi bila nekoliko kvalitetnejša. "Seveda je dobro biti prvak, ampak taka premoč, ki smo jo letos pokazali mi v Interligi, ne prinaša pravega napredka. Želimo si, da bi bila liga močnejša, da bi v njej igrali češki klubi, ki bi zagotovo dvignili kakovost. Tudi Budvanska Rivijera je izrazila željo za nastop, a ona ne prihaja iz regije, ki jo vodi Mevza. Vsekakor imamo nekaj pripomb na vodenje lige, vodstvo Mevze ni tako aktivno, kot so nekatere druge regionalne zveze v drugih športih. Delajo premalo profesionalno, a mi tu ne moremo pomagati. Kakšna liga s klubi iz nekdanje Jugoslavije pa za nas ne predstavlja izziva. Mislim, da ne bi bila prav nič bolj kakovostna kot srednjeevropska. Govoric, da si želimo igrati v italijanski ligi, ne bom zanikal. Vse pa je zaenkrat na idejni ravni," je zaradi slabe konkurence v srednjeevropski ligi kot vsaj delno prave tekmece za njegovo ekipo omenil le Hypo, Dob in Mladost Kaštelo, je nekoliko potarnal Oderlap.

Predsednik upravnega odbora je tudi potrdil, da kljub nekaterim drugim različicam nameravajo tekme Lige prvakov tudi v naslednji sezoni igrati v Stožicah. "Verjamem, da je igranje v Stožicah, ki so sicer nekaj posebnega, interes obeh strani, zato verjamem, da se bomo dogovorili za igranje. Res ne vem, zakaj bi se selili v Tivoli ali drugam, če smo imeli letos vsako tekmo več gledalcev, kot jih sprejme Tivoli," je kljub napovedim, da se bo stožiška dvorana občutno podražila, glede igranja v največji slovenski dvorani optimističen Oderlap. Vodilni operativec Blejcev tudi ni povsem zanikal ulice, ta trdi, da bo klub postal ljubljanski: "Treba je prisluhniti interesom kluba in pa interesov sponzorjev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.