Šport
22 ogledov

Novi domeni za Pokerstars in Full Tilt

PokerStars najdete tudi na temle spletnem naslovu. (Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Potem ko je FBI 15. aprila zaprl Pokerstars.com, je spletna poker soba prestavila domeno na www.pokerstars.eu. Igralcem so spremembo hitro sporočili in promet je na novi domeni takoj potekal normalno.

Nedavno pa so na strani namerili tudi do 150 tisoč igralcev. Enako se je zgodilo pri Full Tilt Pokru, ki je takoj prestavil poslovanje na www.fulltiltpoker.co.uk, kjer naj bi ravno tako vse potekalo normalno.

Mnogi igralci so kljub vsem zagotovilom še vedno zaskrbljeni, tako imata največji poker strani še vedno nekaj dela, da si bosta v celoti povrnili zaupanje igralcev. Obe strani sta do zdaj objavili izjavi, v katerih potrjujeta, da glede na njuno obtožnico delovanje oblasti ni usmerjeno v vsa sredstva podjetij, ampak le v njun dobiček. Denar, ki sta ga strani prejeli za igre na srečo od igralcev, bo ostal nedotaknjen, saj oblasti ne kažejo namena, da bi zasegli vsa sredstva in v celoti zaprli njihovo delovanje. To se lahko zgodi le v primeru, da bi na celotno premoženje morali poseči z izvršbo, če jim sodišče dosodi plačilo treh milijard dolarjev kazni, kolikor v svojih kazenskih in civilnih tožbah zahteva državno pravobranilstvo.

Glede težav z izplačili za igralce izven ZDA obe strani zatrjujeta, da jih ni, oziroma da so, če tu in tam do njih prihaja, povezane zgolj s tem, da morajo obdelati veliko zahtev za izplačila, da pa se za zdaj zdi, da bodo vse obdelane pravočasno.

Poker agent Brian Balsbaugh, ki je pred kratkim, zato da bi pomirili nastalo situacijo, poker profesionalcem svetoval, da naj zadeve ne komentirajo preveč, je o mednarodnem poslovanju največjih strani povedal: "Rečeno mi je bilo, da je za PokerStars in Full Tilt Pokru promet v ZDA znašal 35 %. Če mene vprašate, njihov posel na mednarodni ravni še naprej cveti."

Če situacija za spletne poker sobe in igralce po svetu ni tako črna, pa je precej slaba za Američane, ki so igrali na njih. Daniel Negreanu je na Twitterju zapisal, da bo pomanjkanje akcije na spletu rešil z vrnitvijo h koreninam: "Sem na poti v Ario, da bom igral mešane igre za 400/800, tako kot pred 10 leti, ko sem bil profesionalen igralec pokra." Ko se je Daniel odpravljal na večdnevni tako imenovani grind, je malo za šalo, malo zares, izrazil zaskrbljenost glede udobja, ki mu ga bo v primerjavi z njegovim domom od zdaj naprej nudila Aria – predvsem glede veganske hrane in možnosti spremljanja hokejskih tekem med igro. Ima pa Daniel vsaj to prednost, da živi v Las Vegasu, približno 15 milijonov drugih ameriških igralcev se s tem ne more tolažiti.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.