Šport
45 ogledov

Novi kolajni za Slovence

olimpijski festival evropske mladine, Nastja Govejšek, Gaja Natlačen, Tjaša Pint Peter Kastelic
Drugi dan 11. olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem) je slovenski delegaciji prinesel dve novi odličji. Za veselje sta poskrbeli judoistka Anja Štangar (do 48 kg), ki se je okitila s kolajno zlatega leska, in plavalka Tjaša Pintar, ki si je priplavala srebro na 200 metrov mešano.

Za veliko veselje v slovenski delegaciji je poskrbela judoistka Anja Štangar, članica JK Olimpija, ki si je priborila zlato odličje. V prvem kolu je bila brez tekmice, nato pa je na svoji poti do zlate kolajne premagala Madžarko Patricio Toth, Čehinjo Marijo Holčakovo in na koncu še Rusinjo Natalijo Golomidovo. Na tatami je stopila še ena slovenska tekmovalka, Patricija Gregorčič (do 44 kg), ki pa je tekmovanje končala po prvem boju, ko je premoč morala priznati Italijanki Sari Marii Romano.

Pestro je bilo znova tudi v bazenu. Pintarjeva si je po včerajšnjem bronu okoli vratu nadela še srebro. V kvalifikacijah je plavala 2:21,70, kar je zadostovalo za drugi čas predtekmovanja, ko pa je šlo zares, je svoj čas še izboljšala in z rezultatom 2:19,85 zasluženo osvojila drugo mesto. "Zelo sem zadovoljna, takšnega rezultata res nisem pričakovala. Tekma je bila zelo naporna, ker sem takoj za tem imela še štafeto. Zelo sem vesela medalje, nisem je pričakovala. Zjutraj sem videla, da sem visoko, potrudila sem se in uspelo je," pa so bile prve besede srebrne Jeseničanke.

Na 100 m prosto je dobro predstavo pokazala tudi Govejškova, ki je v kvalifikacijah plavala 57,56, v finalu pa je s časom 57,17 končala tik pod odrom za zmagovalce. Nika Sonjak je tekmovala na 200 m hrbtno, vendar ji čas 2:29,31 ni prinesel finala, končala je na 22. mestu. Miha Bernat je na 400 m prosto s časom 4:09,53 tekmovanje končal kot 20. Na 200 m prsno se je skozi kvalifikacije prebila tudi Lota Zala Gomezelj, plavala je 2:39,16. Nato pa je med finalistkami plavala 2:39,30, kar je zadostovalo za končno sedmo mesto. V bazen pa je skočila tudi mešana štafeta (4x200 m prosto) v postavi Aljaž Gorza, Bernat, Natlačen in Pintar, ki se je z osmim mestom uvrstila v finale (8:16,00), nato pa so svoj dosežek še izboljšali in se s časom 8:07,76 zavihteli na peto mesto.

Za cestnimi kolesarji je vožnja na čas. S progo, dolgo devet kilometrov, so se spoprijeli trije slovenski predstavniki, najbolje pa je šlo Blažu Šuštarju, ki je končal na 17. mestu s časom 13:16,88. Žiga Ručigaj je progo prevozil pet sekund počasneje in končal na 22. mestu, Gašper Katrašnik pa je še z dodatnimi petimi sekundami zaostanka za Ručigajem končal na 29. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.