Šport
8 ogledov

Novi Kopitarjev poraz

kopitar_main_kings Žurnal24 main
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na četrtek na sporedu deset tekem. Nastopili so tudi hokejisti LA Kingsov z Anžetom Kopitarjem, ki so gostovali pri Phoenixu in izgubili s 4:1.
 

Liga NHL

New Jersey : Boston 4:3*
Columbus : Colorado 5:4
Atlanta : N.Y. Islanders 4:3*
Florida : Ottawa 4:5
Minnesota : Philadelphia 1:3
Dallas : San Jose 2:3
Chicago : Vancouver 2:3
Phoenix : Los Angeles 4:1
Edmonton : Pittsburgh 2:4
Anaheim : Buffalo 4:1
* po podaljšku

V profesionalni hokejski ligi NHL je bilo v noči na četrtek na sporedu deset tekem. Nastopili so tudi hokejisti Anžeta Kopitarja , ki so gostovali pri Phoenixu in izgubili s 4:1. Jeseničan je bil podajalec pri edinem golu za Los Angeles Kingse , gol pa je dosegel Michael Cammalleri , ki je v prvem delu znižal na 2:1. Pri Phoenixu je bil z golom in dvema podajama najučinkovitejši novinec Peter Mueller . Vsekakor je Los Angeles že v težkem položaju, saj je z 22 točkami na zadnjem mestu na zahodu in zdaj nujno potrebuje vsako točko. Prvo priložnost za to bo iskal v četrtek zvečer v obračunu z Buffalom .

Med zmagovalce se vrača Ottawa , ki se je veselila tesne zmage s 5:4 proti Floridi . Panterjem sta "kremplje" porezala Randy Robitaille z dvema goloma in vratar Ray Emery , ki je v zadnji tretjini ubranil kazenski strel Kamilu Krepsu . Za Ottawo je bila to prva zmaga po sedmih zaporednih porazih in uspehu 19. novembra nad Montrealom (4:2). Zelo zanimivo je bilo v New Jerseyju , kjer so gledalci videli podaljšek, 1:44 minute pred koncem dodatnega igralnega časa pa je domače občinstvo z drugim golom na tekmi razveselil Patrik Eliaš . Dva gola za zmagovalce je dosegel tudi Zach Parise in pomagal gostiteljem, da so nadoknadili zaostanek 0:3 iz prvega dela. Še več so za svoje vstopnice videli gledalci v Atlanti , kjer so o zmagovalcu odločali šele kazenski streli, odločila pa sta zadetka Slave Kozlova in Ilije Kovalčuka ter seveda uspešni obrambi Karija Lehtonena , ki je skupaj zbal kar 30 obramb.

Ottawa znova med zmagovalci. © AFP

 

Z roba igrišča pa prihaja novica, da se bo branilec Scott Niedermayer vrnil v ekipo Anaheim . Niedermayer, ki se je z Anaheimom spomladi veselil Stanleyjevega pokala in bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca finala, je po osvojiti četrtega naslova prvaka povedal, da mora razmisliti o nadaljevanju športne poti. Vodstvo moštva je potrdilo, da bo na ledu že na naslednji tekmi, kljub še vedno veljavni pogodbi do leta 2009 (vredni 13,5 milijona dolarjev), pa je Niedermayer potrdil igranje le v sezoni 2007/08.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.