Šport
90 ogledov

Novi trener Jesenic je Dejan Varl

dejan varl jesenice Dejan Mijović
Dejan Varl je postal novi trener hokejistov z Jesenic. Varl je v Podmežakli odigral 18 sezon in z Jesenicami osvojil sedemkrat državno prvenstvo.

Dejan Varl je skoraj vso svojo kariero odigral na Jesenicah, le v sezoni 99/00 ga je pot zanesla preko velike luže, v Phoenix. V zrelih letih svoje klubske kariere je nosil tudi kapetanski trak in v sezoni 2004/05, po dolgih sušnih letih jeseniškega hokeja, ponosno dvignil pokal prvaka Slovenije. Po tem je v svojo zbirko dodal še tri naslove prvaka Slovenije.

Pečat je pustil tudi v slovenski reprezentanci. Udeležil se je sedmih svetovnih prvenstev, med njimi tudi treh elitnih. Še pred tem je nastopal za mlado reprezentanco Jugoslavije in nabiral dragocene izkušnje. Svojo igralsko kariero je uradno zaključil leta 2009 in takoj pričel z delom pomočnika trenerja članskega moštva. To delo je opravljal vse do leta 2012, ko je HK Jesenice dokončno ugasnil.

"Po pomočniku članske ekipe in treh sezonah dela pri mlajših kategorijah mi je ponudba mesta članskega trenerja pomenila velik izziv in brez veliko razmišljanja sem se odločil sprejeti ponujeno vlogo. Seveda se zahvaljujem tudi vsem pri HD mladi Jesenice, ki so omogočili ta prestop, saj me z njimi veže še enoletna pogodba. Mislim, da bo s tem mojim prestopom povezava med člansko ekipo in podmladkom še boljša. Vsi skupaj se zavedamo, da je potrebno črpati iz domače baze mladih igralcev, le tako lahko zagotovimo pravi napredek in svetlo bodočnost našega hokeja. Zelo dobro poznam vse igralce članske ekipe in vem, da pri delu ne bo nobenega problema. Zavedati se je treba, da je čas, ko smo se borili zgolj za preživetje jeseniškega hokeja, mimo. Sedaj je treba vse skupaj dvigniti na višji nivo, na profesionalno raven. Moramo spremeniti miselnost in pripraviti igralce na korak naprej. Naši cilji morajo postati višji, s tem pa mora naše delo postati tudi bolj resno," je ob prevzemu trenerskega stolčka dejal Varl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.