Šport
19 ogledov

Novi trenerji za ekipi NHL

HSBC arena v Buffalu EPA
Kluba Buffalo Sabres in San Jose Sharks iz severnoameriške hokejske lige NHL, imata nova trenerja. Na klop Buffalo Sabres je sedel Dan Bylsma. Nov trener San Jose Sharks pa je postal Peter DeBoer, nekdanji trener New Jersey Devils.

Dan Bylsma je zamenjal Teda Nolana, ki ga je vodstvo Buffala odpustilo lanski mesec zaradi slabih rezultatov. Bylsmo pa so pri Pittsburghu odslovili junija lani, čeprav je leta 2009 kot novinec osvojil ligo NHL. Zdaj novi trener Buffala je ameriško hokejsko reprezentanco vodil na zadnjih olimpijskih igrah v Sočiju, skupinski del končal brez poraza, a na koncu ostal brez medalje na četrtem mestu. Na letošnjem svetovnem prvenstvu na Češkem je bil pomočnik selektorja, ZDA so osvojile bron.

Peter DeBoer je New Jersey zapustil decembra lani zaradi slabega starta v sezono. Morski psi iz San Joseja si nadvse želijo Stanleyjevega pokala, zato je tudi vodstvo prejšnji mesec odpustilo Todda McLellana, ki je bil trener sedem let. Na Češkem je McLellan nato vodil kanadsko reprezentanco in osvojil naslov svetovnega prvaka, DeBoer pa je bil njegov pomočnik.

McLellan je od prejšnjega tedna novi trener Edmonton Oilers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.