Šport
63 ogledov

Novinarji izbrali Bolta, Sereno in Bayern

bayern munchen
1/5
EPA
Mednarodno združenje športnih novinarjev je z glasovanjem izbralo najboljše minulega leta.

Pri športnicah je to postala teniška igralka Serena Williams, pri moških jamajški atlet Usain Bolt, med ekipami pa je 470 novinarjev iz 96 držav najbolj prepričal nogometni klub Bayern iz Münchna.

Šestkratni olimpijski in osemkratni svetovni prvak Bolt je prejel 1282 glasov, s 499 mu je sledil nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel, tretji je bil s 437 glasovi nogometaš Reala Cristiano Ronaldo. Tako kot Bolt, je tudi Williamsova naslov najboljše po izboru Aipsa osvojila drugič zapored, prejela je 915 glasov, drugouvrščena ruska skakalka višino s palico Jelena Isinbajeva 644, tretjeuvrščena jamajška atletinja Shelly-Ann Fraser-Pryce pa 551.

Nemški Bayern je v minulem letu dominiral na nogometnih igriščih, prejel pa je 1707 glasov. Drugouvrščena ekipa košarkarske lige NBA Miami Heat je dobila 579 glasov, tretji so bili s 461 glasovi člani novozelandske ragbi ekipe New Zealand All Blacks Rugby.

Finale Lige prvakov in atletsko SP

Novinarji so izglasovali tudi najboljše delovne pogoje v minulem letu, te si je s 757 glasovi priboril finale Uefa Lige prvakov med enodnevnimi dogodki ter s 558 glasovi atletsko svetovno prvenstvo v Moskvi med večdnevnimi tekmovanji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.