Šport
11 ogledov

Novinarji ne verjamejo forenzični analizi

avtobus rio de janeiro 2016 vojaška policija EPA
Forenzična analiza naj bi pokazala, da je bil napad na avtobus predstavnikov sedme sile izveden s kamni in ne s strelnim orožjem. Nekateri novinarji ostajajo skeptični.

Prireditelji iger v Riu so sporočili, da prva forenzična analiza incidenta z novinarskim avtobusom, ki je v torek na poti v medijsko središče ostal brez dveh šip, kaže na napad s kamenjem in ne orožjem. Šef varnosti Luiz Fernando Correa je dejal, da je šlo za vandalizem, ne pa za napad na novinarje in olimpijsko gibanje.

Correa je pojasnil, da analiza ni pokazala ostankov krogel, čeprav je dodal, da stoodstotni zaključki v tem trenutku še niso mogoči.

V napadu v torek zvečer sta avtobus z novinarji, ki so se vračali z ragbi stadiona v Deodoru, zadela dva projektila. Steklovina razbitih šip je lažje poškodovala tri potnike.

Predstavnik iger za stike z javnostjo Mario Andrada je dogodek opisal kot "nesprejemljiv in zaskrbljujoč", a vztrajal, da so varnostni ukrepi primerni. "Jamčimo lahko za varnost novinarjev, športnikov in turistov. To je naša primarna odgovornost."

Nekateri od potnikov medtem vztrajajo, da je šlo za napad z orožjem, tudi ameriška košarkarska novinarka Lee Michaelson, sicer nekdanja kapetanka v vojnem letalstvu ZDA in odvetnica z izkušnjami s strelskimi primeri.

Michaelsonova trdi, da je v zelo kratkem zaporedju slišala dva poka, značilna za strelno orožje: "Dajte no. Dva udarca, pok, pok, tako hitro, pri avtobusu, ki se je z 80 km/h ali več peljal po avtocesti, oba natančno na ravni ramen oziroma glave ... Kot je pravil moj oče - ne mi urinirati v uho in trditi, da dežuje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.