Šport
21 ogledov

Novo zlato v Avstrijo, Slovenci osmi

Jelenko je tekmo končal na 39. mestu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Avstrijska reprezentanca v nordijski kombinaciji (David Kreiner, Bernhard Gruber, Felix Gottwald, Mario Stecher) je zmagovalka ekipne preizkušnje na svetovnem prvenstvu v Oslu. Slovenci osmi.

Drugo mesto so osvojili Nemci, tretji pa so bili Norvežani. Slovenci Mitja Oranič, Marjan Jelenko, Jože Kamenik in Gašper Berlot so osvojili osmo mesto.

Avstrijska reprezentanca v nordijski kombinaciji je osvojila naslov svetovnih prvakov, potem ko je Mario Stecher v finišu tekme ugnal Tina Edelmanna iz Nemčije. Nemci so sicer imeli na papirju več možnosti za zmago, a so se Avstrijci, po skokih so bili šele četrti, izkazali vse do zadnjega. Bron je ostal doma na Norveškem, potem ko je njihov zadnji tekač Magnus Moan v želji po boljšem izidu v prvem krogu teka zadnje predaje nekoliko precenil svoje sposobnosti.

Nordijski kombinatorci bodo naslednjič nastopali že v sredo na posamični tekmi na veliki skakalnici, v petek pa bodo z ekipno na veliki napravi zaključili tekmovanja.
Slovenski tekmovalci so prvo ekipno tekmo v zgodovini Slovenije na svetovnem prvenstvu končali na zelo dobrem osmem mestu. Za Slovenijo so danes nastopali Mitja Oranič, Marjan Jelenko, Jože Kamenik in Gašper Berlot. Po skakalnem delu preizkušnje so bili na šestem mestu, v teku pa so svojo nalogo opravili zelo dobro in na koncu le malo zaostali za nekdanjo velesilo Finsko, ki je danes doživela pravi polom. Fantje so prikazali zelo veliko poguma in na koncu dosegli izjemno lep rezultat, ki so ga napovedovali tudi pred tekmo.
"Res smo zadovoljni. Pred tekmo smo napovedovali rezultat okrog osmega mesta in za tega je bilo potrebno danes prehiteti dve zelo močni reprezentanci, Italijo in Češko. Uspelo nam je, tako da fantom res čestitam. Posebej bi se rad zahvalil tekaški ekipi, ki nam je posodila nekaj tekaške opreme, da smo lahko odtekli na najvišji ravni. Saj ne, da bi mi imeli slab servis, ampak material pa je danes res odločil. Čakata nas še dve tekmi, tako da gremo veselo naprej," je po tekmi dejal glavni trener kombinatorcev Primož Triplat.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.