Šport
25 ogledov

Novost uspešno prestala prvi test

pokal euro 2016 EPA
Dan pred koncem Eura 2016 je krovna zveza Uefa še enkrat podprla sedanji sistem tekmovanja, kjer je v Franciji prvič nastopilo 24 ekip.

Na zasedanju izvršnega odbora Uefe so izrazili zadovoljstvo z dosedanjim potekom letošnjega Eura, ki se bo končal z nedeljskim finalom med Francijo in Portugalsko.

Izvršni odbor se je v sporočilu za javnost zahvalil vsem, ki so pomagali pri izvedbi Eura 2016, ter poudaril, da so pri Uefi zelo zadovoljni z novim sistemom, ker poudarja tekmovalnost med 24 sodelujočimi ekipami.

Nekaj dvomov o tem, ali je sistem uspešno prestal test, je v petek vzbudil direktor tekmovanja Giorgio Marchetti. Dejal je namreč, da ni povsem prepričan, ali bo Uefa tudi v prihodnosti ostala pri tem številu, kot največjo težavo je izpostavil vstop četverice tretjeuvrščenih v osmino finala, saj do konca zadnjega dne predtekmovanja ni znano, katere ekipe si bodo ob prvo- in drugouvrščenih še priborile vozovnice za izločilni del.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.