Šport
14 ogledov

O Anžetu šele prihodnji teden

matjaž kopitar slovenija češka sp EPA
"O nastopu Anžeta Kopitarja na svetovnem prvenstvu pa ne bom govoril, dokler se ne zaključi redni del Lige NHL," je sinoči pojasnil selektor hokejske reprezentance Matjaž Kopitar.

"Menim, da smo bili v prvi tretjini superiorni. Tudi fantom sem v slačilnici povedal, da si želim celotne tekme v takšnem ritmu kot smo ga prikazali v prvih dvajsetih minutah. V drugi tretjini so Japonci po naših dveh izključitvah malce prevzelo pobudi, a smo hitro reagirali," je sinočnji pripravljalni dvoboj proti Japonski (4:0) pokomentiral selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar, ki ni imel razlogov za slabo voljo: "To je bila prava pripravljalna tekma in lahko sem zadovoljen z igro naše eprezentance."

So fantje dobro izpolnili vaša navodila?
Pokazali smo dober hokej, svojo nalogo pa je v vratih zelo dobro opravil tudi Robert Kristan in zasluženo smo zabeležili visoko zmago. Tokrat sta bila izven kadra Mitja Robar, ki še vedno čuti posledice poškodbe, ter Rok Tičar, ki je zbolel. Nima smisla, da bi preveč forsirali. Boljše je, da se fanta pozdravita in v nadaljevanju delata s polno paro. Priložnost sta dobila Ken Ograjenšek in Anže Kuralt, čeprav nismo načrtovali, da bosta zaigrala.

Kakšen je načrt za naslednje dni?
Že zjutraj bo na sporedu trening, nato pa pot na Madžarsko, kjer nas v nedeljo čaka nova težka naloga. V kadru za to tekmo bo dvajset igralcev in dva vratarja, dokončen seznam pa bo znan po jutranjem treningu. Menim, da je to prava pot, saj lahko le s tekmami ujamemo pravo formo.

So Madžari pravšnji tekmec za ta del priprav?
Tekma proti Madžarom bo zagotovo dober trening. Njihov slog igre je povsem drugačen v primerjavi z Japonci, dodatno kakovost pa jim bodo dali nekateri novinci, ki so dobili madžarsko državljanstvo, tako da bo to super test za nas.

Kdaj se bo reprezentanca v popolni zasedbi?
Nekateri novi hokejisti se nam bodo pridružili prihodnji teden, sestava moštva pa bo seveda odvisna tudi od zdravstvenega stanja. O nastopu Anžeta Kopitarja na svetovnem prvenstvu pa ne bom govoril, dokler se ne zaključi redni del Lige NHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.