Šport
37 ogledov

O dolgovih na sodišču

Žurnal24 main
Tilia Olimpija je v petek zvečer prepričljivo dobila tretji letošnji obračun večnih rivalov in Acroni Jesenice pahnila v še večjo krizo. Pri železarjih najbolj škripa pri vratarjih.
Kmalu počitnice
Hokejiste v ligi Ebel čaka še en obračun, nato pa sledi reprezentančni premor. Ljubljančani se bodo v nedeljo doma pomerili s Sapo Fehervar, Jeseničani pa z KAC iz Celovca, ki zanesljivo vodi na lestvici.

Pred tretjim letošnjim večnim derbijem med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami v ligi Ebel se je veliko več kot o hokeju, govorilo o velikih dolgovih železarjev do nekdanjih igralcev in trenerjev. Svoje težave so imeli tudi zmaji (številne poškodbe), a očitno so bile njihove veliko manjše. Končni izid 6:2 je povsem realen odraz stanja na ledeni ploskvi v dvorani Tivoli. Ljubljančani so bili od Gorenjcev boljši v vseh prvinah igre.Še posebej pa v oči bode (ne)učinkovitost vratarjev Jesenic. Jaakko Suomalainen in Mitch O'Keefe več kot očitno nista dorasla ligi Ebel in športni direktor Jesenic Zvone Šuvak bo moral hitro poskrbeti za spremembe, če ne bo prepozno in končnica bo le še pobožna želja.

"Kar smo prikazali na nocojšnji tekmi je bilo daleč od tega, kar bi morali storiti za zmago. Težko rečem, da v našem moštvu ni bilo pravega naboja. Očitno je, da bo potrebno za boljši rezultat pokazati več. Zaostanek dveh zadetkov na začetku tekme še ne pomeni veliko. Napadali smo, izgubili plošček, v protinapadu pa prejeli gol," je po obračunu razmišljal Mitja Robar, strelec prvega zadetka za aktulane državne prvake, ki se je dotaknil tudi dolgov: "Stvari o katerih so poročali mediji v zvezi z našim klubom med tednom, vsekakor niso pozitivno vplivale na nas. Podatki o dolgovih do igralcev so bili poznani že prej, ne vem zakaj jih je potrebno sedaj obešati na veliki zvon. Zaradi tega se nismo uspeli najbolje osredotočiti na tekmo. Veliko smo že povedali in mislim, da je skrajni čas, da na naslednjih tekmah pokažemo, da imamo kaj med nogami."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Mladi Žiga Jeglič je bil v petek praktično edini razpoloženi igralec pri Jesenicah. "Po vsaki zamujeni priložnosti je Olimpija krenila v protinapad in dosegala zadetke. To se ne bi smelo dogajati. Niz porazov ne prinaša nič dobrega v naše glave in stanje v garderobi. Moramo ga prekiniti, zato pa bo potrebno ogromno dela in časa. Upam pa, da nam to uspe čim prej," se nadeja slovenski reprezentant, ki prav tako ni preveč navdušen nad dogajanjem v zadnjih dneh: "Ne vem zakaj so se mediji v zadnjih dneh tako obširno razpisali o dolgovih našega kluba. To ni dobro za jeseniški in slovenski hokej. Res je kriza, res obstajajo dolgovi do igralcev, a o tem je potrebno razčistiti na sodišču."

Veliko boljše volje so bili v taboru Olimpije. "Jeseničani so precej napadali, a smo jih z igro v obrambi uspeli nevtralizirati. Izkoristili smo svoje priložnosti, še posebej z igralcem več. Imeli smo težave z boleznimi in poškodbami. Na srečo se je nekaj naših soigralcev vrnilo v moštvo tik pred tekmo. Na poškodbe gledamo kot na del športa. Imamo veliko igralcev in vsak igra svojo vlogo," je po pomembni zmagi razmišljal mladi zmaj Boštjan Goličič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.