Šport
22 ogledov

O Faku sploh še niso razpravljali

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hrvaška zveza bi morala v četrtek razpravljati o biatloncu Jakovu Faku, a do tega ni prišlo. Status dobitnika olimpijskega brona bo treba hitro rešiti, saj je nova sezona že tik pred vrati.

Kot je znano, je hrvaška biatlonska zveza za izpisnico biatloncu Jakovu Faku od slovenske biatlonske zveve zahtevala odškodnino. V javnost je prišlo le, da ne gre za neposredno odškodnino za Faka, temveč za odškodnino, nastalo zaradi izpada sponzorskih sredstev na Hrvaškem. O kakšnih zneskih je govora, ni znano. So pa Slovenci oziroma odbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije priznali, da "sedanje finančne in druge razmere Zboru za biatlon pri SZS v okviru sprejetega proračuna ne omogočajo izplačila nadomestila." Vseeno upajo, da bodo zaradi dobrih odnosov iz preteklosti vseeno Hrvati Jakova izpustili.

Četrtkovega sestanka ni bilo
Izvršni odbor Hrvaške biatlonske zveze bi moral v četrtek razpravljati o 23-letnemu Mrkopaljčanu, a se niso niti sestali. Po nekaterih informacijah naj bi s tem poskušali zavlečevati prestop, a Tomaž Šušteršič, pri biatlonski zvezi zadolžen za stike z javnostmi, pravi: "Niso se sestali, ker je bil predsednik izvršnega odbora oziroma zveze zadržan. Sestali naj bi se v roku enega tedna. Kaj sledi iz tega, v tem trenutku ne morem reči."

Vse je še odprto, a časa zmanjkuje. Po naših informacijah naj bi sicer Hrvatom namesto zahtevanega denarja Slovenci ponudili druge rešitve, med drugim brezplačno bivanje v apartmajih na Pokljuki za hrvaško ekipo. A Šuštaršič o tem pravi: "Vse, kar smo jim ponudili, je bilo zapisano v izjavi in točno takšen je bil tudi odgovor, torej, da jim tega plačati ne moremo, da tega denarja ni. Kar koli drugega jim ni bilo ponujenega."

V medijih se je stvar predstavila preveč negativno, in to brez pravega razloga. Poudarjam, da verjamem v to, da se bo v zelo, zelo kratkem času vse razrešilo. Že prej smo imeli korektne odnose s Slovenci in mislim, da jih tudi to ne bo pokvarilo.
Hrvoje Grubišić, hrvaška biatlonska zveza

"Ne želimo ovirati Jakova"
Sestanek bo v kratkem, nam je povedal tudi Hrvoje Grubišić, pri hrvaški biatlonski zvezi zadolžen za stike z javnostmi. "Ne želimo ovirati Jakova pri prestopu. A ta korespondenca bo potekala med našo in slovensko zvezo in mislim, da bo vse v redu. Najbolj pomembno se mi zdi, da slovenska stran sporoči, da so mu uredili vse potrebno za državljanstvo."

Slovenska malha bolj prazna kot ne
Koliko manj od zahtevanega so Slovenci ponudili, nam ni povedal. "Mislim, da niti niso govorili o konkretnih številkah. Le v prvem pismu smo jim sporočili, kolikšno škodo smo utrpeli. O podrobnostih pa mislim, da sploh ni bilo govora, Slovenci so nam dejali le, da je pri njih finančna situacija težka in podobno."

A dejstvo je, da se začetek nove sezone svetovnega pokala nezadržno bliža. Že novembra bodo vse ekipe z najboljšimi tekmovalci zbrane v Skandinaviji, točneje v norveškem Beitostolnu. Slovenska ekipa se na sever navadno odpravlja vsaj dva ali tri tedne pred začetkom tekmovanj in do takrat torej Fakov status mora biti urejen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.