Šport
24 ogledov

O Iveyju le najslabše

Matusow je gotovo najmanj sramežljiva osebnost v svetu pokra. (Foto: Pokernews.c Žurnal24 main
Ko gre za izražanje svojega mnenja o drugih igralcih, je najmanj sramežljiva osebnost v svetu pokra gotovo Mike Matusow; z njim se morda lahko kosa le še Tony G.

Tako ni veliko presenečenje, da sta z javnostjo delila tudi svoje mnenje tudi o nedavnih dejanjih kolega profesionalca Phila Iveya, ki se je spravil na svoje delodajalce zaradi neizplačanega denarja njihovim nekdanjim ameriškim strankam.

Sta pa oba presenetila s sovražnostjo proti Iveyu, ki je dosegla čisto nove razsežnosti. Medtem ko nekateri člani poker skupnosti sprejemajo Iveyjevo razlago, da bo Full Tilt tožil zaradi neporavnanih obveznosti do drugih igralcev, s čimer naj bi povzročili škodo njegovemu imenu in ugledu, nekateri, na čelu z Mikom Matusowom in Tonyjem G-jem, zadaj vidijo zlonamerne vzgibe.


Phila Iveyja ne briga za vas, zame ali kogarkoli drugega. Je neusmiljen igralec na srečo in mu ne bi moglo biti bolj vseeno.
Mike Matusow
Krožiti so začele številne teorije zarote, med katerimi je tudi ta, da skuša Ivey spodkopati možnosti Full Tilta, da bi pridobil nove stranke in s tem denar za plačila ameriškim igralcem, zaradi česar bi poker soba izgubila na vrednosti, nakar bi jo Ivey skupaj s še nekaterimi drugimi kandidati kupil z velikim popustom.

 

Tony G je Iveyja opisal kot "prvo podgano, ki bo skočila z ladje, ki se potaplja". Tudi Matusow je imel za Iveyja nekaj zelo ostrih besed. "Ljudje razumejo, kaj se dogaja, čeprav na začetku niso – vsi so mislili, da je Phil Ivey njihov junak," je Mike začel svojo pripoved v intervjuju za Hardcore Poker Show. Da Mike Iveyja niti približno nima za junaka, je bilo jasno iz njegove naslednje izjave, v kateri je najboljšega igralca pokra na svetu celo oklical za kup dreka oziroma v izvirniku: "fucking piece of shit". Po Mikovih besedah zdaj vsi vedo, da je Ivey prav to in nič drugega.

Kar se tiče prave motivacije za Iveyjevo tožbo, pa je bil Matusow neznačilno zadržan, ponudil pa je naslednjo približno razlago: "Vsi lahko vidijo neposredno skozi zadevo, pravi razlog za tožbo je precej očiten. Nočem se spuščati v to, ampak gre za egocentrično dejanje egocentričnega človeka, ki je v zadnjih petih letih v žep pospravil od 50 do sto milijonov dolarjev, tako da – srečno njemu. Na poti navzdol pa skuša za sabo potegniti še druge."

Brez dvoma smo vajeni, da Tony G in Mike Matusow s svojim ekscentričnimi izjavami in vedenjem tu in tam dvigneta precej prahu, vendar se zdi, da sta tokrat vendarle prestopila meje dobrega okusa, saj se zdi, da bi ves polom Full Tilt Pokra najraje zvrnila na Iveyjeva ramena.

Konec koncev pa ni bil Ivey kriv, da je podjetje mešalo sredstva igralcev s sredstvi za operativno vodenje strani, kot tudi ne zato, da so pozneje zavrnili dogovor z ameriškimi oblastmi, ki bi lahko zagotovil igralcem vrnitev njihovega denarja.

Po vsem izrečenem vemo samo eno stvar zagotovo. Naslednje srečanje Tonyja, predvsem pa Matusowa, s tarčo svoje sovražnosti za poker mizo bo zelo zanimivo. Upajmo, da bodo prisotne kamere.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.