Šport
15 ogledov

O. J. Simpsonu bodo sodili septembra

O.J. Simpsonu grozi dosmrtna kazen. Žurnal24 main
Sojenje nekdanjemu zvezdniku ameriškega nogometa O. J. Simpsonu je preloženo na september. S tem naj bi imela Simpsonova obramba več časa za pripravo na mučno sojenje.
O. J. Simpson ima vnovič hude težave z zakonodajo, saj mu grozi celo dosmrtna kazen. Oddahne si lahko vsaj do septembra, saj je bil začetek sojenja prestavljen. Nekdanjega zvezdnika ameriškega nogometa O. J. Simpsona 12 let po sporni oprostilni sodbi, obtožnica ga je bremenila dveh umorov, namreč čaka nov sodni proces. Tokrat obtožnica Simpsonu očita rop, ugrabitev, zaroto in grožnje z orožjem. Če bo spoznan za krivega, mu grozi dosmrtni zapor, sodnica v Las Vegasu pa je v petek odločila, da začetek sojenja preloži na september in obrambi pusti dovolj časa za pripravo.


O. J. Simpsona so tako pripeljali na sodišče v Las Vegasu. © Action Images

 
Sodnica Jackie Glass je že novembra lani potrdila, da je dovolj dokazov za začetek sojenja, odločilni pa so bili Simpsonovi sostorilci, ki so nekdanjega športnika močno obremenili. Zvezdnik je takrat sicer poravnal kavcijo v višini 125.000 dolarjev in je na svobodi, seveda pa je moral na številna zaslišanja, vmes pa je kršil tudi pravila, vezana na varščino, in plačal novo. Simpson naj bi skupaj s sostorilci septembra lani napadel in oropal dva zbiralca športnih spominkov in ju prisilil, da sta mu izročila nekatere dragocene izdelke. Sam pa trdi, da je vzel le svoje stvari, ki so mu jih ukradli, in da pri vsej zadevi ni bilo nobenega orožja.

Drugačne pa so izjave sostorilcev, ki trdijo, da jih je prav Simpson nagovoril, naj s sabo vzamejo orožje. Dve priči naj bi že pred tedni priznali dejanje, saj naj bi si na ta način pridobili milejšo kazen. Simpsonov odvetnik pa trdi, da gre za zvodnika, lažnivca in prevaranta. Tudi sodnik je priznal, da si je kar nekaj priznanj in izjav nasprotovalo, a bo o verodostojnosti izjav na koncu odločala porota.

Simpson je časopisne stolpce polnil leta 1995, ko je kljub močno obremenilnim dokazom, da je ubil nekdanjo ženo in njenega prijatelja, z oprostilno sodbo zapustil sodno dvorano. V civilni sodbi pa je bil nato spoznan za krivega in sodišče mu je naložilo izplačilo 33,5 milijona dolarjev odškodnine, ki sta jo prejeli družini ubitih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.