Šport
13 ogledov

O Madžarih še ne razmišljajo

Žurnal24 main
Svetovno drugoligaško prvenstvo v hokeju, ki ga v teh dneh gosti Ljubljana, se bo s torkovimi tekmami 3. kola prevesilo v drugo polovico. Slovence po Poljakih in Hrvatih čaka obračun z Veliko Britanijo.

Domači reprezentanci gre za zdaj vse po načrtih, po dveh tekmah ima popoln izkupiček in je na prvem mestu, a jo najtežja preizkušnja še čaka. Teorija o tem, da bosta o prvem mestu odločali Slovenija in Madžarska, že dobiva tudi praktične obrise. Ti reprezentanci sta po dveh kolih SP divizije I (skupina B) v dvorani Tivoli na vrhu. Družbo jima dela Velika Britanija, ki pa je doslej igrala le z ekipama spodnjega dela (Hrvaška, Južna Koreja) in jo trije težji tekmeci še čakajo.

Madžari so podobno uspešni kot domača ekipa. Začeli niso najbolje, le s 4:2 so premagali Korejce. Toda druga tekma in gladka zmaga s 6:0 proti Poljski je pokazala, da Marton Vas, Balazs Ladanyi, Krisztian Palkovics in druščina starih slovenskih znancev na čelu z nekdanjim selektorjem risov Tedom Satorjem misli še kako resno z napovedjo takojšnje vrnitve v elitno skupino. Če nobena od ekip ne bo delala nepričakovanih napak na preostalih dveh tekmah (Slovenija z Britanci in Korejci, Madžarska s Hrvati in Britanci), bo odločitev o zmagovalcu SP in potniku na Slovaško 2011 padla v petek približno ob 22. uri, ko bo konec njunega medsebojnega obračuna.

Ponedeljko prosti dan na SP so Slovenci izkoristili za izlet na Obalo in večerni trening. Na njem sta Harrington in pomočnik Dany Gelinas že pripravljala igralce za naslednjo tekmo. V torek čakajo domače hokejiste igralci Velike Britanije. Pred kakšnim desetletjem sta ti ekipi bili ogorčene boje za uvrstitev med elito; na SP 2001 so nazadnje daljšo potegnili Slovenci in od takrat že petkrat okusili slast igranja na najvišji ravni. Britanci pa niso več tako nevarni kot nekoč, a podcenjevanje ne bi bilo na mestu. To je pokazala tekma s Poljsko, ki je bila teoretično lažji tekmec, pa so se Slovenci pošteno namučili, da so osvojili vse tri točke.

"Velika Britanija igra čisto drugačen hokej kot Hrvati, trši, bolj severnoameriški hokej. Ne poznam tekmeca, mogoče nam bo to odgovarjalo, mogoče ne. Na tekmo moramo priti stoodstotno pripravljeni. Najprej pa moramo razmišljati le o Angležih, na Madžare se bomo skoncentrirali, ko bo ta tekma prišla," opozarja Jan Muršak, ki je bil sicer po tekmi s Hrvaško zadovoljen, ker se je že dokaj dobro ujel z bratoma Rodman, pa tudi večje evropsko igrišče v primerjavi s tistimi, na katerih je v Severni Ameriki v tej sezoni opravil več kot 80 tekem, mu dela vse manj težav.

Tudi trener John Harrington je prepričan, da podcenjevanja ne bo: "Britance smo si ogledali na njihovi zadnji tekmi. Danes smo imeli miren dan, igralci so bili prosti, trenerji smo imeli analize, trening pa šele zdaj zvečer. Dobro je imeti nekoliko bolj sproščen urnik po dveh zaporednih tekmah. Britanija ima nekaj močnih igralcev in zanesljivo bodo težji tekmec kot Hrvaška. Igrali bodo boljšo obrambo, mi bomo morali plošček hitro prenašati v napadalno tretjino. To nam je proti Hrvaški že dobro uspevalo, naša prednost bo tudi hitrost," je selektor razkril taktiko proti Veliki Britaniji. Zadnji trening je izpustil Andrej Hebar zaradi posledic udarca ploščka v koleno še na prvi tekmi s Poljsko. Harrington je pojasnil, da je šlo bolj za preventivni ukrep ter menil, da bo Hebar brez težav nared za tekmo v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.