Šport
25 ogledov

O prihodu Stajana v Olimpijo odloča žena

Matt Stajan je dosegel svoj četrti sezonski gol. Zmagali so s kar 9:1. (Foto: Re Reuters
Napadalec Calgary Flames Matt Stajan se še vedno ni odločil, če se bo ob "lockoutu" v ligi NHL odpravil v Ljubljano in tako kot Jan Muršak pridružil Telemach Olimpiji. Stajan pravi, da se mora o prihodu v Slovenijo še pogovoriti. Z ženo, seveda.

"Ja, bil sem v kontaktih z ekipo iz Slovenije. Puščam si odprte možnosti, ker nikoli zagotovo ne veš, kaj se bo zgodilo tukaj. Nočem izgubiti še enega celega leta kariere," je za spletno stran National Posta razlagal Matt Stajan, vnuk slovenskih starih staršev, ki je odraščal na obrobju Toronta.

"Pogovoril se bom s svojo ženo in videli bomo, kako izgledajo stvari. Če bo čas pravi, bova mogoče razmislila o tem, da greva tja," je še dodal Stajan, za katerega je to drugi "lockout" kariere v ligi NHL. Pred leti se je ob prekinitvi delovanja lige pridružil ekipi St. John’s Maple Leafs, podružnici Toronto Maple Leafs.

Stajan je še dodal, da bodo na njegovo odločitev vplivali pogovori igralcev z vodstvom lige, kot tudi višina zavarovalnine, ki bi jo moral poravnati njegov morebitni klub. Pogodba ga s Calgary Flames veže še za dve leti, v vsakem izmed njih pa mu bosta pripadla slaba dva milijona evrov.

Slovensko Stajan ne zna, pišejo pri National Postu, a slovenščino govorijo njegovi starši in sestra. V Sloveniji je bil nekajkrat na počitnicah.

Komentarjev 1
  • vico 19:50 04.oktober 2012.

    take rabmo pa se olimpija bi velik dobila..