Šport
10 ogledov

O rojakih: "Obžalujem, da so uspešni"

Trener Louis Van Gaal obžaluje, da so njegovi rojaki tako uspešni. (Foto: Reuter Žurnal24 main
"Obžalujem, da sta ekipi tako uspešni," o uvrstitvi v polfinale nemške in nizozemske reprezentance pove Nizozemec Louis van Gaal. Trener Bayerna bi si namreč želel svoje igralce na klubskih pripravah.
Bayern je bil z desetimi udeleženci rekorder med klubi na tem SP. A do polfinala se je domov vrnil le en igralec - argentinski branilec Martin Demichelis, ki so mu življenje v JAR v četrtfinalu zagrenili prav njegovi nemški klubski soigralci.

Čeprav veljata za zagrizeni nogometni tekmici, sta Nizozemska in Nemčija v teh dneh postali nekakšni zaveznici v uspehu. Obe ekipi sta se uvrstili v polfinale SP v Južnoafriški republiki, srečata pa se lahko šele v finalu. V vsesplošni evforiji je nezadovoljen le en človek - trener Bayerna Louis van Gaal. Nizozemski strateg na klopi nemških prvakov in pokalnih zmagovalcev ter finalistov Lige prvakov ima dober razlog za skrb. Na SP je namreč še vedno kar devet članov njegovega moštva, nova sezona pa je vse bližje.

Nemčija ima v svoji zasedbi sedem igralcev Bayerna. Bastian Schweinsteiger, Miroslav Klose, Thomas Müller in Philipp Lahm imajo ključne vloge v elfu, malo manj pa sta doslej igrala Holger Badstuber in Mario Gomez, medtem ko je Hans Jörg Butt le tretji vratar izbrane vrste. Pri nizozemski ekipi pa sta van Gaalova rojaka Arjen Robben in Mark van Bommel prav tako izredno pomembna člena oranžnih. "Obžalujem, da sta ekipi tako uspešni. Kajti to zelo ovira naše priprave," je pojasnil van Gaal. Glede na to, da bo deveterica ostala na SP do konca, bo imel za priprave Bayerna v polni postavi na voljo le dva tedna in pol, saj se nemška sezona s tekmo superpokala začenja že sedmega avgusta, bundesliga pa 20. avgusta. "To ni dobro. Pravzaprav je to velika težava," v značilnem slogu ugotavlja van Gaal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.