Šport
57 ogledov

O Schumiju: "Lahko le upamo ..."

Sabine Kehm EPA
Stanje nekdanjega svetovnega prvaka ostaja nespremenjeno, v izjavah iz njegovega tabora pa je zaznati vse manj optimizma.

Pred več kot dvema letoma se je Michael Schumacher ponesrečil na smučišču v Meribelu.

Vse od takrat o poteku njegovega zdravljenja ni znanega prav veliko.

Pred dvema tednoma je po obisku njegove vile ob Ženevskem jezeru Luca di Montezemolo dejal, da stanje nekdanjega šampiona ni dobro in da naj se navijači pripravijo na najhujše.

Uradnih informacij o Schumacherjevem stanju ni, njegova predstavnica Sabine Kehm pa mora ob skoraj vsakem javnem nastopu spregovoriti nekaj besed o slovitem Nemcu, ki ga zdravijo na njegovem domu.

"Michael je najuspešnejši dirkač v zgodovini in dobro se je tega spominjati. Ni ga z nami in seveda ga pogrešamo. Tega, kar se je zgodilo, ne moremo spremeniti. Ne moremo vplivati na usodo. To moramo sprejeti in upati, da bo nekega dne, ob podpori in potrpežljivosti, spet z nami," je v ponedeljek ob otvoritvi razstave v Marburgu dejala Kehmova.

Vse manj upanja 

Ob pomanjkanju informacij številni ugibajo, kakšno je Schumacherjevo dejansko zdravstveno stanje.

Zdravniki predvidevajo, da ima težave z osnovno motoriko, spominom in govorom, v javnost pa so pricurljale navedbe, da nekdanji dirkač Benettona, Ferrarija in Mercedesa tehta le malce več kot 40 kilogramov.

Komentarjev 1