Šport
5 ogledov

Ob Damjanu Murku skakali pod zvezde

Jure Rovan
1/34
Saša Despot
V Krškem je Jure Rovan zbral pisano druščino skakalcev s palico. Na mini mitingu sta bila tudi svetovni prvak Primož Kozmus in Damjan Murko, ki pa seveda ni skakal s palico.

Brežiški skakalec s palico Jure Rovan je ob pomoči prijateljev v Krškem priredil večerno tekmovanje v tej atletski disciplini, ki se ga je udeležilo šest skakalcev in šest skakalk. V zelo sproščenem in zabavnem vzdušju je pri dekletih slavila Avstrijka Doris Auer, ki je preskočila 396 centimetrov, Slovenki Jerneji Writzl pa je uspelo preskočiti 370 cm, tako kot Mateji Drobnič. Večja konkurenca je bila pri fantih, kjer je Rovana ogrožal predvsem Italijan Marco Boni, ki je s 510 cm na koncu končal kot drugi, Rovan pa je preskočil deset centimetrov več. Tretji je bil še en Italijan Manfred Menz, ki mu je uspelo preskočiti natanko pet metrov.


Med gledalci smo opazili tudi Ajdo Sitar , aktualno mis športa, ki si je z zanimanjem ogledovala poskočne mladeniče. Še posebej zato, ker se tudi sama ukvarja z atletiko. Seveda se Žurnalovemu mikrofonu ni mogla izogniti. Med drugim nam je izdala, kako se počuti misica z nekajmesečnimi izkušnjami ter kako poteka njena atletska kariera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.