Šport
15 ogledov

Ob vrnitvi Modana Zvezde sijale

Modano je bil prvi izbor leta 1988. 20 sezon je igral za Stars in dal 557 golov Žurnal24 main
Veteran pri 40 letih Mike Modano, dolgoletni član Starsov, se je v četrtek prvič vrnil v Dallas. Kot član Detroit Red Wingsov je moral svojemu nekdanjemu klubu priznati premoč z 1:4.

Ob začetku srečanja je Mike Modano dobil stoječe ovacije publike v Dallasu. Pri Starsih je preživel 20 čudovitih sezon. Zdaj je član Detroit Red Wingsov. "Bilo je malo morje čustev in spominov," je po tekmi, ki jo je s svojim novim klubom sicer izgubil z 1:4, dejal 40-letni Modano. "Igral sem dobro. Tukaj v Teksasu smo pokazali dober hokej. Bilo je zelo zabavno."

Četrto tekmo sezone bodo v noči na soboto odigrali Anže Kopitar in L. A. Kings. Za zdaj imajo dve zmagi in poraz.

Ko se je publika zahvalila Modanu, se je tekma le začela. Le 41 sekund za tem so bili domači navijači spet na nogah. Za vodstvo 1:0 je zadel Brad Richards. V drugi tretjini so Stars dodali še tri zadetke in tekma je bila odločena. Za ekipo iz Dallasa je to na tretji tekmi še mlade NHL sezone že tretja zmaga. Junak domačih je bil tudi vratar Kari Lehtonen, ki je zaustavil 21 strelov Red Wingsov in klonil šele osem minut pred koncem srečanja. Za Wingse, ki so na štirih srečanjih le dvakrat zmagali, je bil razplet tekme še toliko bolj boleč, ker je poškodbo staknil Johan Franzen.

In to ni bila edina vrnitev. Philadelphia Flyers so v domači dvorani z 2:3 izgubili proti Tampi Bay Lightning, pri katerih se je izkazal Simon Gagne, ki je še lansko sezono pomagal Philadelphii do finala tekmovanja za Stanleyjev pokal, tam preživel deset sezon, letos pa je oblekel dres Tampe. "Najtežjih je bilo uvodnih 20 minut. Ves čas mi je šlo na jok in solz nikakor nisem mogel zaustaviti," je čustveno vrnitev opisal Gagne in vzneseno dodal: "Hotel sem se usesti v kot in v miru zajokati. Zame se je vse začelo v Philadelphii. Ko so pokazali moj prvi zadetek v karieri in vse pomembnejše gole, sploh nisem vedel, kam bi se dal. Še vedno mi je težko in hudo pri srcu. Philadelphia bo vedno v mojem srcu."

Liga NHL, tekme 14. 10.:

Philadelphia Flyers : Tampa Bay Lightning 2:3
Ottawa Senators : Carolina Hurricanes 3:2
Nashville Predators : St. Louis Blues 4:3
Minnesota Wild : Edmonton Oilers 4:2
Dallas Stars : Florida Panthers 0:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.