Šport
24 ogledov

Oba Švicarja v polfinalu

roger federer EPA
Švicarja Roger Federer in Stan Wawrinka sta se uvrstila v polfinale zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni v New Yorku.

Drugi nosilec Federer je izločil Francoza Richarda Gasqueta s 6:3, 6:3 in 6:1, peti nosilec Wawrinka pa Južnoafričana Kevina Andersona s 6:4, 6:4, 6:0.

Na ženskem delu odprtega prvenstva ZDA je druga nosilka Romunka Simona Halep premagala Belorusinjo Viktorijo Azarenko s 6:3, 4:6 in 6:4, Italijanka Flavia Pennetta pa peto nosilko Čehinjo Petro Kvitovo s 4:6, 6:4 in 6:2.

Že dan prej so si nastope v polfinalu zagotovili prva igralca sveta Srb Novak Đoković in Američanka Serena Williams ter branilec naslova Hrvat Marin Čilić in Italijanka Roberta Vinci. V polfinalu se bosta med seboj pomerila rojaka Federer in Wawrinka, drugi moški polfinalni par pa je Đoković - Čilić.

Štiriintridesetletni Federer je za uvrstitev v polfinale potreboval le 87 minut in lahko postane najstarejši zmagovalec turnirja v New Yorku v zadnjih 45 letih. Na letošnjem turnirju je v zelo dobri formi, saj v petih tekmah ni izgubil niza, servisno igro pa le dvakrat.

stan wawrinka | Avtor: EPA EPA
Wawrinko je doslej premagal na 16 dvobojih in izgubil le trikrat, toda Wawrinka ga je premagal prav v zadnjem njunem medsebojnem obračunu v igri brez izgubljenega niza na poti do naslova prvaka na odprtem prvenstvu Francije junija letos.

"Stan je v Parizu prikazal izjemno predstavo in me gladko nadigral. Ta naslov si je zelo zaslužil. Upam, da bom tokrat uspešnejši, je pa za naju in za Švico zelo lepo, da sva oba v zaključnem delu v New Yorku," je dejal Federer, ki je igral 46. v četrtfinalu grand slama, Gasquet pa šele četrtič. "Čaka me izjemno težak obračun, saj je Roger najboljši igralec tenisa doslej," pa je ocenil Wawrinka.

Pennetta je šokirala favorizirano Kvitovo, pred dvobojem 21 mest višje rangirano od Pennette. Čehinja, dvakratna zmagovalka Wimbledona, se je kljub predčasnemu izpadu na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA prebila najvišje, kajti na igriščih Flushing Meadows še nikoli ni zaigrala v polfinalu.

Pennetta bo v v dvojem drugem polfinalu na US Opnu zaigrala proti Simoni Halep, ki je bila po 75 minutni prekinitvi dvoboja zaradi dežja boljša od nekdanje prve igralke sveta Azarenke. Halepova na Flushing Meadowsu še nikoli ni prišla tako daleč, njene zmage pa se je ob igrišču razveselila tudi njena rojakinja in nekdanja izjemna telovadka Nadia Comaneci. Vincijeva, 43. igralka sveta, bo skušala Sereni Williams preprečiti, da bi osvojila koledarski grand slam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.