Šport
17 ogledov

Obama "hecal" Kopija in soigralce v Beli hiši

Obama Brown Sutter predsednik sprejem Washington Bela hiša
1/11
EPA
Ameriški predsednik Barack Obama je ob sprejemu v Beli hiši čestital losangeleškima ekipama Kings in Galaxy za uspehe v lanski sezoni. V Washingtonu, kjer se je sprejema udeležil tudi slovenski hokejist Anže Kopitar, se je Obama še posebej pošalil prav s Kings, ki jim je bolj kot za naslov v ligi NHL čestital za zmago nad Chicagom.

"Glede na to, da je v tej sezoni tako težko premagati Blackhawks, jim želim čestitati tudi za to. Kar malce se mi upira, glede na to, da prihajam iz Chicaga, da L.A. dobiva vse te naslove," je bil kot vedno duhovit Barack Obama, ki je v Beli hiši gostil prvake lige NHL Los Angeles Kings s slovenskim reprezentantom Anžetom Kopitarjem, mestnim sosedom pa so se pridružili tudi nogometaši Los Angeles Galaxy, aktualni pokalni prvaki.

Obama je seveda znan navijač ekip iz Chicaga, poleg košarkarjev Chicago Bulls pa očitno tudi hokejistov Chicago Blackhawks, ki so jih Kopitar in soigralci premagali pred prihodom v Washington.

"Ti fantje so kar zmagovali tekmo za tekmo in sčasoma jih je opazila tudi preostala liga," je o Kings, ki so v lanski sezoni presenetljivo osvojili prvi naslov prvaka v zgodovini franšize, še povedal Obama.

Upajmo, da Kopitar prinese odgovore

Trener Darryl Sutter, sicer lastnik ranča v Kanadi, je pred obiskom pri poglavarju države za kanadske medije zatrdil, da bo Obamo gotovo vprašal glede načrtovanega naftovoda Keystone XL, ki ga nameravajo speljati iz Kanade.

Vprašanja so napovedovali tudi številni drugi igralci, zaenkrat pa še ni jasno, če se je za kakšen prepotreben politični nasvet v hramu demokracije pozanimal tudi Kopitar. Kako krvavo bi ga Slovenija potrebovala ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.