Šport
18 ogledov

"Občutek me še ne bo zapustil"

Mitja Petkovšek se je v finale Pariza prebil z drugo oceno kvalifikacij. (Foto: Žurnal24 main
"Ko se bliža tekma, dobim moč, kar vroč postanem in res močan, pa ne vem, od kod," je po osvojenem svetovnem pokalu na bradlji razlagal Mitja Petkovšek. Pravi, da ga občutek še ne bo zapustil.

Konec tedna se je končala sezona gimnastičnega svetovnega pokala 2010, za slovenski tabor izjemno uspešno. Mitja Petkovšek je postal skupni zmagovalec na bradlji. Na stopničkah sta v skupnem seštevku končala še Aljaž Pegan, ki je bil ob koncu sezone na drogu drugi, Sašo Bertoncelj pa je šele po sodniški napaki izgubil drugo mesto na konju.

Petkovšek je zaradi poškodbe hrbta izpustil celoten spomladanski del sezone, a je jeseni na bradlji nastopal izjemno in v treh nastopih nanizal tri zmage (Osijek, Stuttgart, Glasgow). Ko poprime za orodje, se zdi, da je gimnastika lahka stvar: "Hvala. Sam sicer šele ko gledam posnetke svojih nastopov, sploh pa tiste pred leti, ugotovim, kakšen stroj sem bil. In tudi zdaj, ko se pogledam, vidim, da je precej lepše, kot sam mislim med telovadbo. Zelo sem zadovoljen, da sem ohranil takšen slog." Kljub 33 letom, dvema naslovoma svetovnega prvaka, štirim evropskim kronam, štirim skupnim zmagam v svetovnem pokalu in skoraj 30 zmagam na posameznih tekmah svetovnega pokala pa Petkovšek še vedno nastopa z enakim žarom kot pred leti.

"Ravno v teh dneh sem se pogovarjal s fanti in jim priznal, da še vedno telovadim z istim žarom kot pred desetimi leti. Ko se bliža tekma, dobim moč, kar vroč postanem in res močan, pa ne vem, od kod. Vedno se bojim, da bo prišel čas, ko ne bom več čutil tega žara tekme in ne bom več zmogel prikazati svoje vaje. Kot veste, večinoma vaje delam le na tekmah, doma na treningih so mi pretežke in se vedno zanašam na ta občutek na tekmi, ko se super počutim," je na prizorišču zadnje tekme sezone v Glasgowu razkril telovadec Narodnega doma. "Prepričan sem, da me za zdaj ta občutek še ne bo zapustil. Verjamem, da dokler bom na tekmah konkurenčen za najvišja mesta, bom vedno poln adrenalina."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.