Šport
24 ogledov

Obiskali smo rodno vas Fabia Capella

1/23
Žurnal24 main
Dan pred srečanjem Slovenije in Anglije v tretjem kolu svetovnega prvenstva (v torek) smo obiskali italijansko vasico Pieris, kjer se je rodil angleški selektor Fabio Capello.

Fabio je bil kot otrok zelo študiozen, zvest nogometnemu igrišču in zaljubljen v žogo. Tako je trenerja angleške nogometne reprezentance Fabia Capella opisal sošolec iz osnovne šole Guliano Marra, ki smo ga srečali v Fabiovem rojstnem kraju, italijanskem Pierisu. "Fabiov oče je bil dober nogometaš in šolski učitelj. Včasih smo kar med poukom z njim tudi po uro in pol igrali nogomet na šolskem igrišču," je pojasnil. Otroškega prijatelja je nazadnje videl pred dvema letoma. "Fabio ostaja isti," je odgovoril, ko smo ga vprašali, ali je slava Fabia kaj spremenila.

Izgubil se je v visoki travi
"Pieris je nogometno mesto, tu skoraj vsi igrajo nogomet," nam je v torek dejala Fabiova znanka, ki ni želela biti imenovana. Fabia se spomni še iz otroštva, ko ga je oče le nekajletnega vodil na nogometno igrišče. "Včasih se je v visoki travi ob igrišču kar izgubil, ker je bil tako drobcen," dodaja. Capello je po njenih besedah fant od fare, hvalili pa so ga vsi mimoidoči, ki smo jih povprašali o mnenju. "Je inteligenten, olikan in zelo sposoben," ga je opisal sokrajan Luciano Muzzin.

"Capello ni prijazen," pa je omenil natakar Paolo Pacor. Nogometnega trenerja je nazadnje videl pred dvema tednoma. "Pred odhodom v Južno Afriko se je prišel poslovit od matere," je pojasnil. V svoj rojstni kraj po njegovih navedbah prihaja najmanj trikrat ali štirikrat na leto, včasih sam, včasih s soprogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.