Šport
10 ogledov

Obiskovalci izžvižgali Mayweatherja

floyd mayweather manny pacquiao EPA
Na tehtanju pred najdražjim boksarskim dvobojem doslej med Floydom Mayweatherjem in Mannyjem Pacquiaom se je zbralo kar 11.500 gledalcev, večina je bila navijačev Filipinca in je žvižgala ameriškemu tekmecu.

Za vstop zgolj na ta dogodek v Grand Garden Areni je bilo potrebno odšteti po deset dolarjev v redni prodaji, na črnem trgu pa več sto. Dvoboj bo v nedeljo zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času; dogodki pred osrednjim srečanjem se bodo začeli ob četrti uri.

"Mislim, da si gledalci zaslužijo ta dvoboj, da si zaslužijo dobro predstavo," je dejal Filipinec in pojasnil, da je med strmenjem drug v drugega tik pred tehtanjem videl "nekaj v njegovih očeh", kar ga je prepričalo, da bo Američana kot prvi v poklicni karieri premagal. "Videl sem moža, ki ga pesti veliko skrbi," je o tekmecu dodal Pacquiao, ki je tudi poslanec v parlamentu svoje domovine. Nekateri njegovi navijači so nosili tudi napise Pacquiao za predsednika.

"Vesel sem, da je prišlo toliko gledalcev in podprlo mene in Mannyja. Moja naloga je, da se osredotočim na jutrišnji dvoboj. Več kot 20 let življenja sem posvetil boksu in sem pripravljen," pa je povedal Mayweather, ki so ga nepričakovano glasno izžvižgali, ko se je vzpenjal na oder.

Nekaj nemira je vnesel tudi eden izmed najbolj znanih boksarskih sodnikov Portoričan Joe Cortez, ki je sodil več kot 170 dvobojev za svetovnega prvaka, tudi Mayweatherju. Sodniku "dvoboja "stoletja Kennyju Baylessu je svetoval, da naj pazi na "visoke komolce" Mayweatherja, da ne bi z njimi poškodoval Pacquiaoa. "Floyd po naravi ni 'umazan' boksar. Ko pa ga tekmec napade, je eden izmed njegovih obrambnih mehanizmov tudi visoko dviganje komolcev," je ocenil Cortez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.