Šport
12 ogledov

Obljubim, da pridem naslednje leto

Marija_Sarapova_EPA - main Žurnal24 main
Marija Šarapova ne bo branila lanskega naslova na OP Avstralije. Nastop na prvem letošnjem turnirju za grand slam je morala odpovedati zaradi prepočasnega zdravljenja poškodbe rame.
 

Preberite še ...

Andy devetič, Victoria prvič
Iva Majoli se vrača

Rusinja Marija Šarapova ima očitno še vedno težave z zdaj že precej staro poškodbo rame. Ta ji je težave povzročala že večji del minule sezone, v kateri je morala med drugim izpustiti olimpijski turnir v Pekingu in zadnji grand slam sezone v New Yorku . Prav zaradi počasnega zdravljenja neprijetne poškodbe se je Rusinja odločila, da ne bo branila lanske turnirske zmage na prvem turnirju za grand slam v novi sezoni. "Žal mi je, da ne bom mogla braniti lanskega naslova na OP Avstralije," je sporočila Šarapova. "Rama je sicer pozdravljena, a sem šele pred nekaj tedni začela trenirati in nisem še niti približno blizu formi, v kateri moram biti, če želim tekmovati na najvišjem nivoju," je še dodala igralka, ki je bila po lanski upokojitvi Justine Henin za krajši čas znova številka ena na lestvici WTA, do konca leta pa je zaradi omenjene poškodbe zdrsnila na deveto mesto.


Lindsay Davenport (na sliki s sinom Jaggerjem) bo zaradi materinstva lopar znova postavila v kot. © EPA

 
"OP Avstralije je eden od mojih najljubših turnirjev. Imajo najboljše navijčae na svetu in res bom pogrešala nastop na tem turnirju," je razložila 21-letnica. "Obljubim, da jih obiščem prihodnje leto," je še dodala Rusinja. Zaradi njene odpovedi so razočarani tudi organizatorji največjega avstralskega teniškega turnirja, ki pa razumejo njene razloge. "Vem, da se je zelo trudila, da bi se po poškodbi rame vrnila na igrišča. A na koncu jo je letos na žalost premagal čas," je novico komentiral direktor turnirja Craig Tiley .

Rusinja se je tako pridružila za zdaj še kratkemu seznamu igralk, ki jih letos ne bo v Avstraliji. Med njimi je žal tudi najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik , ki se je nastopu odpovedala zaradi zdravljenja poškodbe Ahilove tetive, nastop pa je že odpovedala tudi Lindsay Davenport , ki bo manjkala zaradi nosečnosti. "Navdušena sem, da se bo naša družina povečala še za enega člana. To nepričakovano, a prijetno presenečenje seveda pomeni, da bom za določen čas spet odložila lopar," je o svojem vzroku za nenastop v Avstraliji povedala Američanka, ki je ob koncu lanske sezone tudi že precej na glas razmišljala o zaključku kariere.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.