Šport
24 ogledov

Obramba ključ do uspeha

Robertas Javtokas Žurnal24 main
Derbi sredinega večera je pripadel Litovcem, ki so s 76:62 ugnali Francoze. Litovski veteran Robertas Javtokas je po koncu dvoboja razkril glavne razloge za suvereno zmago njegove reprezentance.

Po slabšem uvodu na Jesenicah ste tokrat zablesteli. Od kod takšen preobrat v igri vaše reprezentance?

V predtekmovanju nikakor nismo našli naše prepoznavne igre. Proti Francozom smo zaigrali bistveno boljše. Taktično smo se odlično pripravili na to tekmo in izpolnili vse trenerjeve naloge, kar nam je na koncu tudi prineslo suvereno zmago.

Ste veliko časa namenili pripravi na hitro francosko igro v napadu?

Kot sem že dejal, nas je trener odlično pripravil na tekmo. Morda Francozi niso imeli najboljšega strelskega dne, vendar je tudi naša obramba prispevala k temu. Ravno ta obramba je bila ključ do uspeha.

Katere so glavne odlike vašega moštva?

Skupaj igramo že kar nekaj časa. Odlično se poznamo in smo zelo uigrani. Tudi sam se odlično počutim v reprezentančnem dresu. Vrnil sem se po poškodbi, a se zdi, kot da nikoli ne bi odšel. Imamo nekaj mladih košarkarjev, ki so se odlično vključili v moštvo.

Med mladimi upi izstopa Jonas Valančiunas. Je že dovolj zrel, da prevzame vlogo vodje litovske reprezentance?

Valančiunas ima pred sabo še dolgo kariero. Gre za mladega fanta, ki je sposoben igrati na najvišjem nivoju. Niti sam ne vem, do kod se lahko prebije. Prihodnost je pred njim, že sedaj pa je naš najmočnejši člen pod košem. Na treningih sem se večkrat pomeril proti njemu in vem, da je zelo kakovosten košarkar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.