Šport
23 ogledov

Obremenjena Tina bo nastopila

Upajmo, da bo Tina Maze nasmejana tudi po nastopu na Zlati lisici. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po nekajdnevni negotovosti je zdaj jasno, da bo Tina Maze zagotovo na startu sobotnega veleslaloma in nedeljskega slaloma.

Slovenski ljubitelji alpskega smučanja si lahko oddahnejo. Tina Maze bo tako v soboto na veleslalomu kot v nedeljo na slalomu nastopila! "Opravila je dober trening na smučišču v Maria Almu in bo startala na obeh tekmah," je potrdil trener Andrea Massi.

"Maribor ji je pri srcu"

Vodja ekipe Team to aMaze se zaveda, da se je nad njegovo varovanko v zadnjem času znašel ogromen pritisk: "Veseli me, da bo Tina kljub vsem težavam odvozila tekmo, ki ji je zelo pri srcu. Je pa pritisk nanjo tukaj vsekakor večji kot na drugih tekmah."

Močnejša v veleslalomu
Dober rezultat v Mariboru bi agonijo presekal. Korošica ima realne možnosti za uvrstitev na oder za zmagovalke v obeh disciplinah. "Vendar bi bilo lepo popraviti lanski spodrsljaj v veleslalomu. Trenutno je tu močnejša," se na sobotno preizkušnjo zanaša Massi. Doslej je Mazejeva na pohorski strmini v veleslalomu zmagala dvakrat. Najhitrejša je bila leta 2005 in 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.