Šport
21 ogledov

Obrvan: Najsrečnejši človek na svetu

Velenjski rokometaši imajo za sabo fantastično sezono, ki jo v finalu pokala EHF
1/14
Žurnal24 main
Državni rokometni prvak je postalo velenjsko Gorenje, ki je v Kopru ugnalo domači Cimos s 24:26, čeprav je nastopilo brez kaznovanega trenerja Ivice Obrvana in poškodovanega Ivana Čupića.

Rokometaši Gorenja so prvič v svoji 50-letni zgodovini osvojili naslov državnih prvakov. To jim je uspelo po zmagi na izjemno razburljivi tekmi v Kopru proti domačemu Cimosu. Nasprotnika sta bila zelo izenačena, nobena ekipa se ni odlepila za več kot tri zadetke, večinoma pa sta gole dosegali izmenjaje. Napak je bilo precej, nekaj tudi živčnosti, glavna junaka pa sta bila vratarja Darko Stanić in še posebno Ivan Gajić. Prvi je zbral 9 obramb, drugi pa 13. Ko si je Cimos v tem izenačenem dvoboju priigral 3 gole prednosti v 45. minuti, se je zdelo, da bi to utegnilo odločiti o zmagovalcu. Vendar se s tem velenjske ose niso strinjale. Ne le, da so Velenjčani izenačili, z zadetki Boštjana Kavaša in Jureta Dobelška so celo povedli za dva. V zadnjih trenukih pa jih je pred poslednjimi grožnjami Primorcev rešil Gajić.

 
 

Zdaj sem najsrečnejši človek na svetu! Bravo, čestitam svojim fenomenalnim fantom.

Ivica Obrvan

 
"Zdaj sem najsrečnejši človek na svetu! Bravo, čestitam svojim fenomenalnim fantom," pa je v solzah dejal kaznovani trener Ivica Obrvan. "Vsa čast fantom. Na tribunah je še težje, veliko lažje bi bilo igrati in pomagati.To smo si zaslužili. Smo najboljši v Sloveniji," je po srečanju za Žurnal dejal poškodovani Ivan Čupić. Ivan Gajić, Gorenje: "Čestitam svojim soigralcem in najboljšim navijačem, ker so prišli v Koper. Mi smo jim to vrnili z zmago. Tekma se je lomila v zadnjih desetih minutah, ki smo jih res dobro odigrali, predvsem v obrambi. To je odločilo. Zdaj pa moram nazdraviti!" Matjaž Mlakar, Gorenje: "Tekma je bila zelo živčna. Na obeh straneh. Oboji smo se maksimalno borili, ampak mislim, da smo na koncu zasluženo postali državni prvaki."  Matjaž Tominec, Cimos: "Zgrešili smo preveč stoodstotnih priložnosti. Tekmo bi morali rešiti že v prvem polčasu, a nam je zmanjkalo nekaj sreče in izkušenj. Fantje so se borili, dvorana je bila polna, a nam žal ni uspelo." Matjaž Brumen, Cimos: "Razočaranje je veliko, ker je bil tak tudi vložek. Žal nam ni uspelo, ampak vesel sem, da je bila dvorana polna. Novo priložnost pa bomo imeli že v naslednji sezoni."

MIK 1. liga, tekma za naslov prvaka:

Cimos : Gorenje 24:26 (11:10)
Mrvaljević 6, Mirković, Praznik in Hribar po 3; Kavaš in Golčar po 4, Datukašvili 3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.