Šport
29 ogledov

Obrvan: Težava je v glavah

obrvan_ins2_katic Žurnal24 main
V osmini slovenskega rokometnega pokala je Prevent po streljanju sedemmetrovk presenetljivo izločil aktualne prvake Gorenje. Razloge za slabo predstavo Velenjčanov smo iskali pri trenerju Ivici Obrvanu.

 

Gospod Obrvan, kakšen je vaš komentar na včerajšnji poraz s Preventom?
Kaj drugega reči kot to, da smo presenečeni nad izpadom iz pokala. Tega v nobenem primeru nismo pričakovali. Želeli smo si zmago in napredovanje. To so fantje dokazali tudi na parketu, saj so se borili po svojih najboljših močeh. Dejstvo pa je, da naša igra enostavno ne steče. Ni pretoka žoge z ene strani na drugo, manjka nam tudi dober strel z razdalje. Tokrat nam je manjkal tudi Čupić. V ekipo ga nisem vključil, saj sem ga želel zaradi napornega ritma tekem sreda-sobota-sreda nekoliko odpočiti za pomemben sobotni obračun s Slovanom. Izpad iz pokala ni nekaj katastrofalnega. Sezona je še mlada in imamo še čas, da popravimo slab vtis. Dvignjenih glav gremo naprej.

 

 

Težava je torej v glavah vaših igralcev.

Tako je. Sami pravijo, da so zadovoljni s treningi, da dobro delajo, težava pa nastopi na tekmi. Če jim ne gre tako, kot so pred njo pričakovali, jim pade koncentracija in motivacija. Pride to razpada sistema in nikakor ne ulovijo ritma. Upam, bomo to čim prej popravili in začeli igrati tako, kot se od nas pričakuje.

 

In kaj storiti zdaj, ko so igralci v krizi?

Ni dovolj časa, da bi lahko prišlo do revolucionarne spremembe. Nadaljevali bomo z načinom dela. Verjamemo, da bo prinesel boljše rezultate. V tem trenutku smo popolnoma osredotočeni na super pomembno tekmo državnega prvenstva proti Slovanu v soboto v Ljubljani. Upam, da bomo tokrat bolj zbrani, saj nas čaka zelo pomemben obračun. Zanima nas samo zmaga, a se zavedamo, da bo zelo težko, če ne bomo popravili igre tako v obrambi kot v napadu.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Ste sploh kdaj izgubili tekmo po streljanju sedemmetrovk?

Ne, še nikoli! Sploh ne vem, ali sem takšen razplet že kdaj gledal. A to niti ni bilo odločilno, saj smo izgubljali že 10:20 in kljub visokemu zaostanku Prevent ujeli pri rezultatu 28:28. Tako kot večina sem mislil, da bomo v podaljških dosegli več golov kot Velenjčani, ki imajo manjše število igralcev, ampak igra ni stekla. Ko so se fantje postavili v bližino črte za streljanje sedemmetrovk, se je videlo, da niso bili dovolj hrabri, zato so tudi trikrat zgrešili in izgubili.

 

 

Nad porazom ste prav gotovo razočarani, saj ste že kar na začetku sezone zapravili priložnost, da bi dosegli cilj, to je ponovitev lanskih uspehov.

Lani smo se uvrstili med najboljše štiri, na koncu pa zasedli četrto mesto. Na začetku sem videl priložnost, da bi se spet borili za najvišja mesta, ob ugodnem razpletu pa bi pokalni naslov celo lahko osvojili. Ampak to je pač pokal. Odloča vsaka tekma in zmaga tisti, ki je boljši. Razočaranje seveda obstaja. Z vodilnimi v klubu o tem nisem govoril. Trenutno se s tem niti ne želim obremenjevati, saj je moja prioriteta ekipa. Vsem je jasno, da imamo dve vrsti težav. Prva je zaplet z registracijo treh igralcev, ki za zdaj še ne smejo igrati v Ligi prvakov, druga pa je vodenje ekipe, saj jo mora zaradi kazni na tekmah državnega prvenstva voditi Branko Tamše, jaz pa jo vodim le v Ligi prvakov. Zaradi tega imamo preglavice z uigranostjo.


V soboto vas torej čaka obračun s Slovanom, ki letos še ni izgubil. Morebitna zmaga bi po izpadu iz pokala prav gotovo pomenila izboljšanje razpoloženja v klubu.

Seveda. Tudi Slovan je nepričakovano izgubil pokalno tekmo proti Krki. Mogoče bodo zato proti nam še bolj motivirani. Dodatna vzpodbuda bo zanje domače občinstvo, pa tudi dejstvo, da imajo priložnost zmagati proti aktualnim prvakom. Tekma bo nedvomno težka. Moramo jo dobiti, saj smo letos izgubili že tri točke. Zmaga bi bila za nas s psihološkega vidika izjemno pomembna.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.