Šport
4 ogledov

Obstanek iščemo proti Latviji

Anže Kopitar je dosegel oba gola slovenske reprezentance na tem SP. Žurnal24 main
Pred svetovnim hokejskim prvenstvom v Kanadi smo se pogovarjali z Anžetom Kopitarjem, največjim zvezdnikom v naši reprezentanci in igralcem LA Kingsov v ligi NHL.
Imeli ste zelo dolgo in naporno sezono v ligi NHL, zdaj pa se boste znova odpravili čez lužo ...
To ni nikakršen problem. Rad igram za Slovenijo in nikoli mi ni bilo problem nastopiti s prijatelji, ki jih imam v reprezentanci. Menim, da bodo tudi soigralci uživali v tekmah s Kanado in ZDA, za obstanek med elito pa bo pomembna predvsem tekma proti Latviji. Vzdušje v garderobi je zelo dobro, smo kot velika družina. Treniralo se je veliko, zato smo pred odhodom v Kanado utrujeni, vendar bomo za SP brez dvoma pripravljeni.

V letošnji sezoni lige NHL je bil najboljši strelec LA Kingsov. Na SP se bo pomeril tudi s soigralcema Patrickom 0'Sullivanom in Dustinom Brownom, ki bosta igrala za ZDA. © Saša Despot

 
Na začetku priprav ste veliko časa posvetili igri v obrambi. Kako ste zadovoljni z njo?
Obrambo je treba izpiliti, saj bo zelo pomembna na svetovnem prvenstvu. Ne pričakujem, da bomo dosegali veliko zadetkov proti Kanadčanom in Američanom. Igra v obrambi bo proti njim še kako pomembna.

Vaš prvi nasprotnik na SP je Kanada ...
Kanadčani so svetovna velesila v hokeju. Tekma bo zagotovo zelo težka. To bo srečanje ob odprtju, ki bo imelo poseben naboj, pred domačimi navijači pa bodo še izjemno motivirani. Menim, da se bodo že na začetku prve tretjine zagnali pred naša vrata. Ravno zaradi tega bo treba zdržati v obrambi, da ne bomo takoj dobili nekaj zadetkov. Potem pa bomo šele videli, kaj se bo zgodilo.

Sledi dvoboj z Američani ...
Gre za severnoameriški slog igre, morda le Kanadčani vse skupaj vzamejo še toliko bolj resno. Tudi Združene države Amerike bodo zelo težek nasprotnik in tudi oni bodo verjetno zaigrali zelo agresivno. Temu se bo treba čim bolje upreti.

 

Preberite še ...

Intervju: Matjaž Kopitar 2. del
Intervju: Matjaž Kopitar 1. del
Intervju: Anže Kopitar
Video: Sprejem Anžeta Kopitarja v Sloveniji

Tudi na prvenstvu v Rigi ste na začetku odigrali dve odlični tekmi proti Finski in Češki, nato pa je sledil padec in poraz proti Latviji. Vas je strah, da bi se lahko kaj podobnega ponovilo tudi tokrat?
Upajmo, da se enak scenarij ne bo ponovil. Zavedamo se, da dobra igra na prvih tekmah ne bo pomenila veliko, če ne premagamo Latvije. Seveda bomo prav na tretjem srečanju iskali obstanek med elito. Vendar na prvih dveh tekmah ne smemo zaigrati zadržano, saj se nam to lahko maščuje. Treba bo igrati resno, morda nam uspe naštudirati še kakšno akcijo, da bomo proti Latviji res v najboljši formi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.